torstai 5. maaliskuuta 2015

Huoneesta toiseen II

Makuuhuoneen vähemmän esitelty osanen on tuo kultainen katto. Jäänne vuosien takaisesta erittäin epäonnistuneesta yrityksestä luoda itämainen, buduaarityyppinen lepotila. Syy siihen miksi katto on edelleen kultainen on yksinkertaisesti se, että joskus kun sen valkoisesta kultaiseksi maalasin huomasin että se nousi paljon korkeammalle tuollaisena. Valkoisella katolla matala huone tuntui vieläkin matalammalta. Ja koskapa en ole sitä jaksanut millään uudelleen maalata niin olkoot siis kultainen. 

Toinen asia jota ei välttämättä ole tullut kauheasti erikseen esiteltyä tässä huoneessa ovat nuo sirkusvalot. Nekin jäänteenä tuosta punaisesta tyylistä. Ne kiertävät koko katon ympäri ja ovatpa vielä himmentimen perässä niin että valoa saa aina juuri sopivasti. Pukeutumiseen paljon ja lepohetkiin hitusen. Talvisin pimeässä huoneessa ihan huiput jo yksin lämmitystehonsa ansiosta (20 x 25W), tosin eipä tuolla niin paljon oleilla että valoja ihan koko ajan polteltaisiin, mutta huiput valot joka tapauksessa. En voisi elää ilman.

The wide angle lens reveals more secrets from my house. the bedroom has a golden roof. A relic of a past, very unfortunate deco style. It's still golden because it looks so much higher that way and to be honest that color is actually not that golden even if it said so in the paint can.
The other thing you might not know is the rope lights I have there. they circle around the whole roof and there's a dimmer too. Such luxury to be able to have a lot of light when needed and less when not with a simple twist of fingers.

5 kommenttia:

 1. Se Kleinbusin perä koukutti minut seuraamaan eritysen tarkalla silmällä, mitä kaikkea hauskaa kodistasi löytyy :) Kultakatto ja sirkusvalot on rohkeita valintoja, jännityksellä jään odottamaan mitä seuraavaksi meille esittelet ;)

  VastaaPoista
 2. Jos et ois paljastanut buduaarikokeilua, ois menny täydestä että olet tässäkin todella trenditietoinen. Nythän kulta on niin haluttua sisustuksessa. Katto näyttää mahtavalta ja antaa efektin korkeammasta tilasta. Joskus "mokat" parhaimpia keksintöjä!

  VastaaPoista
 3. Katon värillä on käsittämätön vaikutus huoneen korkeuden tuntuun. Me purettiin 80/90-luvun katto pois keittiöstä ja alta paljastui vanha, melko tumma vanerikatto. Osa levyistä oli valitettavasti rikki ja jouduttiin korvaamaan uusilla sillä seurauksella, että katto täytyi maalata. Väriksi valikoitui valkoinen. Kun katosta puolet oli maalattu, huomasi tummemman puoliskon näyttävän ihan tolkuttoman paljon korkeammalta kuin se valkoinen. Tätä on vaikea uskoa, mutta niin se vain on. Naapurilla on edelleen vanhat, tummat vanerikatot talossaan ja huoneet näyttävät ihan järjettömän korkeilta, vaikka ovat varmaan ihan normaalia rintamamiestalo-mitoitusta ..

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo kultainen katto tuo ripauksen pehmeyttä huoneeseen. Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Halleluja! Vihdoinkin löysin jonkun jolla on kotonaan matalaa kattoa ja "vastaus rukouksiini". :) Joskus näen jopa painajaisia omista katoistamme, yläkerrassa 202cm, alhaalla vähän enemmän. Ja taidanpa uskaltaa vihdoinkin maalata ne. Pois pois valkoinen :)

  VastaaPoista