torstai 21. helmikuuta 2013

Sattuipa kerran kirpulla

Sattuipa kerran jokin aika sitten käydessäni kirpputoreilla, niinkuin niin usein on tapanani että silmääni osui jotain jota en ole koskaan ennen myynnissä nähnyt. 

A while ago as I was shopping at a fleamarket like I so often do that I saw something I've never seen for sale before.
Ja sattuipa sitten kun lähemmäs pääsin että tosiaan sellainenhan siinä oli, ihka oikeana. Siinä sitä sitten kääntelin ja katselin ja hintalappua etsin.

And I started to check it out, trying to find the price tag.
Sattuipa sitten että kun sen hintalapun hoksasin meinasi taju lähteä päästä. Peräti viisi kymppiä oli hintapyyntö tästä. Otin löydön mukaani ja marssin suoraan kassalle. Olisin ollut hullu jos olisin tämän jättänyt ostamatta.

And when I saw the price I almost fainted. It was 50 euros. I immediately bought this, I would've been crazy if I didn't.
Sattuipa sitten että tämä oli kyllä paras kirppislöytöni ikinä.  Ilmari Tapiovaaran Crinolette. Käytetty, kulunut, elämää nähnyt mutta ehjä. Vieläkin pyörryttää.

And here it is. By far my best find ever. Ilmari Tapiovaara's Crinolette chair. Used, shabby but solid and totally adorable. I still feel a bit dizzy thinking about my luck.

47 kommenttia:

  1. Oi <3! Tällaiset löydöt luovat uskoa siihen, että yhälti kannattaa kirpuilla kiertää.

    VastaaPoista
  2. Sattuipa sulla oikein hyvä tuuri kun olit oikeaan aikaa oikeassa paikassa:)

    VastaaPoista
  3. Minä meinasin pyörtyä kun näin hinnan!!
    LOISTOLÖYTÖ!!!

    VastaaPoista
  4. Upea, siis niin kaunis, onnea löydöstä!!!

    VastaaPoista
  5. Voi hyvät ihmeet ja kummat...en TODELLAKAAN ihmettele että hinta ei tällä kertaa huimannut.Voin vaan kuvitella kuinka hykerrys ja hyväolon tunne siulla oli kun astelit kaunottaren kanssa ovesta ulos:))Siis nyt kyllä kade ryömii väkisin sisääni!
    Sen vielä huikkasen että teilläpäin on valtavan upeat kirppikset.Muistellen noita siun edellisiäkin aarteita;)
    -Sari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa että kädet tärisi ja leuka oli loksahtanut lattiaan kun kävelin tämän kanssa ulos kirpputorilta. :-)

      Poista
  6. Täälläkin heikottaa! Ei tiedä itkiskö vai nauraisko sitä että tuollaisia voi vielä löytyä. Ihanaa että joku luopuu / ei tiedä arvoa. Se tekee kiertämisestä vaivan arvoista ;)

    VastaaPoista
  7. Wowwow mikä löytö ja mikä hinta :)
    O n n i t t e l u t !

    VastaaPoista
  8. Vau mikä löytö! Onnittelut aarteen löytämisestä!

    VastaaPoista
  9. No alkoi täälläkin jalat tutisemaan. Voi huh mikä löytö!! Usko kirppareihin kyllä palautuu tuollaisten löytöjen myötä :)

    VastaaPoista
  10. Hieno löytö, tosiaan! Tämä on vähän samaa sarjaa kuin minun kahdenkympin Mademoiselleni ;-)

    VastaaPoista
  11. Vautsi ! ootpa ollu oikeaan aikaan oikeassa paikassa ;)

    VastaaPoista
  12. Oooh! Mieletön löytö! Onnitteluni todellakin noin kauniista kappaleesta, onni ollut myötä! :)

    VastaaPoista
  13. Oho, siinäpä vasta löytö! Oli sen arvon päälle joku jotain ymmärtänyt, tai sitten ylihinnoitellut vain suuren tuolinsa mielestään :) Kyllä tuollaisesta nyt vähän enemmän voisi maksaa, hyvän löydön teit.

    VastaaPoista
  14. Noo, itse en olisi koko tuolia tunnistanut, jotta kateellinen olen. Monesti sitä miettii kuinka monta aarretta menee sivusuun vain siksi ettei tunnista niitä! Ei sen puoleen, aika usein alan epätoivoista googlettelua kiehtovan vanhan esineen kohdalla (tai se jo kainalossa) älypuhelimellani harrastamaan jos hinta nousee yli kirpparikipurajani 10€:n, mutta tuote vain jostain syystä kiehtoo ja kiinnostaa.

    Hienon löydön teit. Ja "pienellä" vaivallahan tuosta saa halutessaan kuin uuden. Vaikka kaunis se on jo ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
  15. Uskomaton kateus iski! ;) Tämmösen MÄ oon aina halunnu. Yritän nyt itselleni selitellä, että hyvään kotiin se ainakin pääsi, ettei kateus ota totaalista valtaa. :D

    VastaaPoista
  16. Wau! Muistan myös sen hetken kun lähdin kierrätyskeskuksesta mukanani 12 euroa maksanut Yrjä Kukkapuron pöytä.

    VastaaPoista
  17. Oijoi mikä löytö! Onnentyttö!

    VastaaPoista
  18. Järkyttävän ja järisyttävän upea löytö!!!! :o Tämä valaa uskoa siihen että kyllä niitä löytöjä voi vieläkin tehdä :) Kauneus!

    VastaaPoista
  19. ei voi olla todellista että viidelläkympillä! niin kateellinen mutta ilonen sun löydöstä! onneksi ostit talteen tuon kaunottaren! :))

    VastaaPoista
  20. Onnittelut tàstà lòydòstà -niin kaunis sellaisenaan ajan jàttàmineen jàlkineen.
    Hyvàà viikonloppua, Terhi

    VastaaPoista
  21. Meilläpäin tuossakin tuolissa olisi ollut lappu, jossa olisi lukenut tuolin valmistaja ja valmistusaika sekä hinnassa olisi ollut ainakin nolla lisää.
    Kaikki design-kamppeet on aina varustettu moisilla hintalapuilla, joissa on kerrottu minkä suunnittelijan tekele on kyseessä ja hinta on tähtitieteellinen, vaikka olisi rikkinäinen tuotekin. Tämä sama ilmiö on useamman lähipaikkakunnan kirppiksillä kaikilla.
    -Anonyymi lukija-

    VastaaPoista
  22. Tuo käy niiin hyvin teille!!! <3

    VastaaPoista
  23. Voi Jukra, mikä helmi! Aivan ihana! En ois jättänyt itsekään ostamatta vaikka ois vähän rikkikin ollut! Onnittelut!

    VastaaPoista
  24. Jukupätkä mikä löytö! Ihan mieletön.
    Missäs kirppiksillä sä käytkään...? ;)

    VastaaPoista
  25. Aah, mulle tuli ihan kylmät väreet! :) mahtava löytö ja hienosti paljastettu! Joillain on vaan se touch. Miehen kaverin kirppisnenä löytää vintagesyntikoita naurettavan halvalla :)

    VastaaPoista
  26. Kaunis tuoli! Täytyi googlettaa, että millä hinnalla tuollaisia myydään ja pakko myöntää, että melkoisen löydön olet tehnyt, huh!

    VastaaPoista
  27. Voi onnea ihanasta löydöstä! Ja niin kaunis valo kuvissa. Niin tuttu hämyinen, pehmeä valo itsekin rintamamiestalossa 8 vuotta asuneelle.

    VastaaPoista
  28. Oi WAU! Hienoa! Minä taannoin huusin Huuto.netistä kaksi vintagetuolia, jotka hain aika pitkän matkan päästä. Myyjä oli erittäin innokas pääsemään niistä eroon eikä harmitellut, että huutoni loppusumma oli KOLME EUROA, yhteensä. Otettuani yhteyttä Designmuseoon ja Aeroon kävi ilmi, että nuo tuolit olivat aidot ja alkuperäiset Saarisen Tulppaanituolit....

    Iloitsen puolestasi, joskus näitä sattuu, onneksi :)

    VastaaPoista
  29. Onnittelut halvasta crinolette-löydstä. Minulla on neljä crinolettea, kaksi mustaa ja kaksi valkoista. Maksoin kyllä toki enemmän kappaleelta, mutta mitäpä se haittaa. Rahaahan painetaan sitä varten, että sitä käytetään.

    VastaaPoista
  30. Onnittelut vielä hyvästä löydöstä.Maksoin hiljattain 650 € innostuksissani yhdestä päällemaalatusta. Oli pakko saada. (sama kun FB:ssä.)

    Itse olen kerran löytänyt Alvar Aallon ovenkahvan hintaan 17,50 €. Muutoin on aika kuivaa ollut. Eipä ole kyllä enää aikaa kierrelläkään. Harrastusesta on tullut työ. - Jan / Helsink i& Lohja Secondhand

    VastaaPoista
  31. Minulla on kuusi crinolette-tuolia, kolme mustaa ja kolme valkoista. Että repikää siitä. :)

    VastaaPoista
  32. No juu, oisko sulla ollu rahaa edes ostaa sitä lähellekkään oikealla hinnalla.

    VastaaPoista
  33. Upea löytö. Itse en ole kovin hyviä löytöjä tehnyt, mutta kerran eteeni sattui katosta roikkuva Oy Taito Ab valaisin ja hinta oli 20 euroa. Ostin oitis ja kysyin hintaa Helsingissä toimivalta arvohuutokaupalta josta sain hinta-arvion millä menisi jos toisin huudettavaksi ja arvio oli 2000 euroa. En ole vienyt vaan pitänyt itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas löytö! Niillähän se arvo tuppaa vaan nousemaan vielä vuosien myötä. :-)

      Poista
  34. mä olen 80-luvulla huutonut itselleni crinoleten viidellä markalla. huutokauppa tais olla jonkun maanviljelijän kiinteistön ja irtaimiston pakkohuutokauppa tms... kaikkia muita huutajia tais kiinnostaa ne maatalouskoneet, minä lapsena ainoana huusin nätin tulin itselleni :-)

    VastaaPoista