sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pientä pintaremonttia

Minun on jo pidemmän aikaa pitänyt tehdä kevyt kosmeettinen ehostus lapsen huoneelle. Männä viikolla vihdoin tartuin toimeen ja aloin maalata huonetta uudella sävyllä. 
Pidemmän aikaa on myös pitänyt tehdä tähänkin huoneeseen oikea kunnon lautalattia, mutta urakan työläyden takia sitä ei ole edes harkittu ja varsinkaan nyt.
En oikein itsekään tiedä mitä tapahtui, mutta jostain syystä päätimme sittenkin tehdä sen lautalattian nyt. Ja vielä niin ettemme edes tyhjennä huonetta kokonaan. Näin ne remontit riistäytyvät käsistä kun ei ole tarkkana itsensä kanssa ja antaa miehensä yllyttää kaikenmoisiin hullutuksiin.

I was painting my sons room and was planning to do only that when for some weird reason got a huge inspiration to do fix floor as well. So my husband and I moved all the furniture to the other end of the room and started to remove the old floor. Crazy.

11 kommenttia:

 1. Nuo tuohan käy mukavan kätevästi, kun ei tarvitse edes niitä monien muovimattojen alla piileskeleviä tasoitteita raaputella pois lautojen pinnasta! Tulee takuulla hienon näköinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä kätevästä. Nuo raakalaudat otetaan irti ja siihen tilalle tulee se oikea lattialauta. Ja toistaiseksi noiden vanhojen irti saaminen on ollut työn ja tuskan takana kun ovat 15cm nauloilla kiinnitetyt.

   Poista
  2. Eikö tuosta raakalautalattiasta sais hiomalla/vahaamalla hyvää?

   Poista
  3. No ei oikein. Laudat ovat eri paksuisia ja välit paikoin sentin leveät.

   Poista
  4. Oho. En ollenkaan kuvasta tajunnutkaan, että ne ovat raakalautaa, eivätkä käy lattialankuiksi.

   Poista
 2. Ohops, niin ne remontit lipsahtaa lapasesta :) Mitä materiaalia teillä on seinät. Meillä on melkein joka paikassa tapetit ja alla haltex tmv, ja olenkin nyt miettinyt tulevan lastenhuoneen pintoja, josko kuitenkin maalaisi, niin tulisi halvemmaksi ja muuntatumiskykyisemmäksi kuin se tapetti, josta haaveilin. En vain viitsisi paperitapetin päälle maalata ja haltex taas vaatii jonkin päällysteen maalin alle. Alakertaan laitoimme yhteen huoneeseen tasoitetapettia ja maalasimme sen, mutta eihän se ole oikein rintsikkaan sovelias materiaali :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huoneessa on tapetoidut haltexit jotka ollaan vaan maalattu päälle. Eihän ne niin siistit ole kun esim. kipsilevyt, mutta ei me vanhassa talossa nyt niin tarkkoja olla ;-)

   Poista
 3. No niin- saitte aikaan kunnon kaaoksen!

  VastaaPoista
 4. Kyllä olette ahkeria; minusta ei olisi moiseen projektiin ilman kunnon remppalomaa ;) Hauskoja nuo sanomalehdet laudan päällä, vuodelta -51 jos näin oikein! Meillä on yläkerran tasanteella vielä vinyylimatto, muualta on laudat otettu esiin, mitähän hauskaa sen alta löytyy; ajattelin kesällä ryhtyä sitä repimään...meidän talo on rakennettu myös vuoden -51 aikana, löytyyköhän täältäkin Sosiaalidemokraattia eristeenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin tuolta talteen noita lehtiä. Niin kauniisti ovat kellastuneet. Oli Hesaria, paikallislehteä ja tuota sos.demiä.

   Poista
 5. Joskus pitää vaan repästä! Meillä on usein samaa meininkiä. Ei sitä kannata sen pidempään aina pohtia, tekee vaan ja sitten huomaakin että on sitä vaan hullu ja tekee loppuun :) Ja lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista