lauantai 2. helmikuuta 2013

Yki tuli taloon

Olin jo muutamaan otteeseen törmännyt tähän vanhaan Yki Nummen Yki-plafondiin lähipitäjän Fidassa. Hinta oli kohtuullinen siihen nähden että koko lamppuosa uupui. Olin pariin otteeseen pyöritellyt tätä hyppysissäkin, mutta sitten kuitenkin ollut ostamatta. 
Tänään menin sinne taas ja siellä oli kaikki puoleen hintaan... En enää keksinyt yhtäkään syytä olla ostamatta kupua varsinkin kun tiesin että osaisin varmasti askarrella siihen uuden valaisinosan. Ja niinhän siinä kävi, että eteisessäni valaisee nyt palanen aitoa suomalaista designhistoriaa. Hinta kaikkine tarpeineen tasan 20e.

I found this vintage Yki Nummi's Yki acrylic shade from a fleamarket. I had seen it there before but nobody seemed to want it cause it was missing the lamp part. Well as you know I know something about making lamps, so I bought the shade and built a new lamp part there and voilá I have a real vintage design lamp in my hall.

11 kommenttia:

 1. Oih, mahtava löytö! Meillekin tuli yksi Yki, tosin uustuotantoversiona.

  VastaaPoista
 2. Toi on mieletön löytö! Ja Yki sopii teille, kun nenu nuppiin. :)

  VastaaPoista
 3. Meidän mummulassa oli tuollainen plafondi. Pidettiin sitä lapsena hirveän rumana. Kyllä minä ny kelpuuttaisin.

  solveig

  VastaaPoista
 4. Mä kans hypistelin samaista lamppua Keravan Fidassa viime viikolla.Oli siinä ja siinä etten ostanut ja meinasin ostaakin sen mutta taisit keritä ensin:)
  Törmäsin tänään terveysasemalla odottaessani lääkäriä lehteen jossa oli susta juttu.Hämmästyin että olikin hoikka nuori perheenäiti koska olin kuvitellut sinusta jotain aivan muuta,hih:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin tosiaan keritä ensin :-)
   Et ole ensimmäinen joka luulee minun olevan jotain aivan muuta. Paitsi että ihan nuori en kyllä enää ole, tai miten sen nyt ottaa, ikähän on vain läjä numeroita ;-)

   Poista
 5. Niin ja että asuit Järvenpäässä koska kuvittelin sun asuvan jossain Vantaan Rekolan suunnalla..

  VastaaPoista