sunnuntai 7. joulukuuta 2008

En voinut vastustaa...

En tiedä saako kuvista selvää, mutta tässä on vanha talonpoikaisvaatekaappi osina. Bongasin tämän paikallisesta romukaupasta perjantaina ja se jäi kummittelemaan mieleen sen verran pahasti, että kävin tänään pulittamassa siitä pyydetyt huimat 40 euroa.
Tämä on kuuleman mukaan ollut jossain vaateliikkeessä rekvisiittana ja kuten kuvista näkyy on se saanut aikamoista kohtelua osakseen. Sivuseiniksi asennetut ovet oli pistetty kiinni roisisti läpi ruuvaamalla, kolhuja on enemmän kuin jaksoin laskea ja jostain syystä valkoisella maalilla sotkettu sieltä sun täältä. Alkuperäiset sivuseinät, saranat, lukot ja muut puuttuvat kokonaan. Samoin uupuu päältä koristeosa, josta muistona vain tapinreiät.
Silti kaapissa oli sitä jotain, joka puhutteli minua syvästi. Ehkä se on se, ettei minun tarvitse tuntea kovin huonoa omatuntoa jos korjaan tuon ruuvaamalla, uusin puuttuvat puuosat liimapuulla ja roiskaisen koko konkurssin valkoiseksi. :-)
Valmiina siitä tulee joko olohuoneeni kruunu tai sitten kauhistus, sen näkee sitten. Ihana kun sai taas tekemistä vähäksi aikaa.
(Kaappi on mitoiltaan noin 200 x 125 x 55 cm)

3 kommenttia: