Ystävät ja sukulaiset aina ihastelee, kun teen niin kauniita voileipäkakkuja, että päätin nyt sitten tämän viimeisimmän anopin synttäreille vastikään tekemäni kakun kohdalla, että kuvaanpa tuon koristelujen tekemisen nyt oikein tänne blogiinkin malliksi, kun ei se minusta niin kovin hankalaa ole, jos siellä vaikka joku muukin kaipailee inspiraatiota miten tällaiseksi kakku koristellaan.
Yksi iso wow-efektin tekijä on jos itse kakun tekaisee johonkin kivaan muotoon, kuten nyt vaikkapa sydämeksi, mutta yhtä lailla tällä tyylillä saa kyllä nätiksi ihan perus neliön, suorakaiteen tai ympyränkin.
Tein ekaa kertaa myös nyt tällaisia paprikakukkasia ja nehän syntyvät mitä näppärimmin tuollaisista vihreistä padron-paprikoista. Ensin katkaistaan sopivat tyvestä, tyhjennetään siitä siemenet pois, leikataan saksilla vähän sahalaitoja ja sitten tökätään taiteltu ja rullalle pyöritelty leikkele sisälle. Minusta aika hienolta näyttää sekä metwursti, että kinkkuleike noissa. Hyvin kukkeat.
Toisina koristuksina on ihan vaan tummia viinirypäleitä puoliksi pituussuuntaan leikatuna sekä viikunan viipaleita, ne kun ovat mielestäni niin kivan ylellisiä minkä tahansa kakun päällä.
Ja kolmanneksi tarvitaan yksi ruukullinen herneenversoja ja tietenkin se valmiiksi tehty ja runsaalla cremebonjourilla tahi muulla tahmeahkolla aineksella päällystetty voileipäkakku. (Tässä ruohosipuli Creme Bonjour.)
Herneenversoja lätkitään kakun sivuihin ja painellaan hyvin kiinni myös yläosaan. Enempi tuonne sydämen kaariin ja yläkylkiin. Aivan alimmaksi ei tarvitse, kun muutaman lehdykän osua. Tässä vaiheessa riittää ensin vähemmän ja lisää voi laittaa sitten kun on muut koristukset sinne asetellut.
Ja nehän asetellaan ihan vaan näin, että pistellään sopivasti sinne ja tänne kakun päälle, ei se sen kummempaa ole. Sitten kun on kaikki paikat saanut päätettyä noille niin painelee ne vaan sen verran kiinni juustoon, etteivät heilu, jos kakkua liikutella pitää ja lisäilee herneenversoista yksittäisiä lehtiä ja noita kiipijöitä sinne missä niille luontevimmin tilaa on.
Taika tässä designissa on tuo, ettei kakku ole kauttaaltaan koristeiden peitossa. Näkyy tuo sydämen muotokin paremmin, kun alaosa jää vähän tyhjäksi.
Ja kuten näkyy varsin näyttävä tulee, vaikkei tuossa itseasiassa mitenkään paljon edes asioita ole, mutta kaikki korostavat kivasti toisiaan. Nämä on myös siitä kivat koristukset, että eivät ihan heti nahistu vaan kestävät oivallisesti jo edellisenä päivänä tehdä valmiiksi eivätkä vety ja sotke kakun pintaa ajankaan kanssa.
Ja jos joku siellä ajattelee, että nythän tuo alaosa ei ole yhtä hyvää syödä kun tuo yläosa, kun siellä ei ole noita kivoja makkaroita makuina, niin heille kerron, että laitan yleensä sitten tuonne ihan alas kakun tyvelle vähän makupaloja myös sieltä ottaville, että saa lautaselleen herkkuja joka puolelta.
People tell me that I make the prettiest sandwich cakes and so I wanted to share my decoration secrets here too. It's not that hard at all as you can see!
Wow! Ihana, onnellinen anoppi taatusti. Ja niin paras tuo sinun viimeinen kommenttisi lisukkeista. - terkuin pienen pihan Tuija
VastaaPoistaKiitos vinkeistä, eipä olisi tullut mieleen nuo ruusut, upeasti koristeltu. Tosin en ole vielä tehnyt yhtäkään voileipäkakkua vaikka eri ohjeita olen keräillyt.
VastaaPoistaOn kyllä ihanan näköinen kakku 🧡
VastaaPoista