keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Senttipeliä

Oli jo pitkään ollut himo käyttää siitä toisessa makuuhuoneessa ennen olleesta sänkykatoksesta sitä ihanaa musliinikangasta verhoiksi tähän toiseen makuuhuoneeseen sillä itse katokseen olin jo vähän kyllästynyt. Katoksen sivuverhojen korkeus oli just ja just karvan yli kaksi metriä, kun sitä leveyssuunnassa oli siinä reilut kahdeksan metriä, eli siinä oli runsaasti materiaalia useammaksikin verhopariksi. Niinpä tässä päivänä eräänä purin sen siististi palasiksi ja testailin vähän niitä kankaita tähän ikkunaan ja aika ihanaltahan ne siinä näyttäisivät, mutta...

Ne on tehty sellaisista reilun metrin levyisistä yhteenommelluista palasista, joiden mitta pystysuunnassa riittäisi just ja just ikkunaan niin, että ne valuisivat tuollai rennosti lattialle niin kun haluaisin. Leveyssuunta riittää taas todella hyvin tuollai, että molemmin puolin on kaksi palaa vierekkäin. Alunperin ajatukseni oli, että olisin ripustanut nämä vaakaan ja lisännyt saumakohtiin pitsinauhat, mutta näin pystysuunnassa olisivat niin paljon nätimmät enkä todella hyvistä yrityksistäni huolimatta ole löytänyt mistään tarpeeksi leveää ja nättiä pitsinauhaa juuri näiden verhojen värisenä. 

Niinpä ripustin ne tuohon nyt vaan auki puretusta reunastaan ilman, että ompelin sitä yhtään nätimmäksi, koska senttiäkään en tuosta mitasta halua pois, enkä myöskään halua verhotankoa senttiäkään alemmaksi, pimennysrullaverhon vuoksi ja kun tämä huone on muutenkin jo matala ja matalammalla oleva tanko vaan lisäisi sitä mataluuden tuntua entisestään. 

Joten nyt roikkuvat noin, kunnes joko löydän sitä pitsinauhaa jostain tai keksin jonkun samanvärisen ja yhtä keveän materiaalin tuohon yläreunaan sen huolittelemiseksi. Mutta niin älyttömän ihanat ovat näinkin ja tuo kangas on niin kaunista, että hyvin tyytyväinen silti olen tähän viritelmääni.

P.S. Tuota verhotankoa täytyy myös vielä kaventaa vähäsen ja tuo valkoinen pimennysrullaverho vaihtaa johonkin vähemmän silmiinpistävään sävyyn.

So I used the lovely muslin fabrics from the bed canopy from my other bedroom to make curtains to this room.The only thing is that the fabric is not long enough to cascade on the floor the way I want, but close enough if I leave the seams open on the top.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti