sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Lokakuuta porstuassa

Sain vihdoin aikaiseksi siivota porstuan ja laittaa sinne vähän syysfiilistä kesän pölyjen jälkeen. Toin sinne kasvihuoneen hyllyköstä kaikki viheriäiset koskapa kasvihuonetta on nyt käytetty tovi taas pelkkänä välivarastona, etteivät mene hukkaan siellä vaan ovat jossain missä niistä on enemmän iloa silmille, kun siellä nyt kesäromujen seassa piilossa. Muutenkin kun ilmat kohta ehkä viilenevät on tässä porstuassa lämpimämpää talon kupeessa viheriäisten vielä viheriöidä.

Meidän kierrätyskaapista irtoaa kolautuksista iloisesti maalit, kun tuo silloin muinoin maalattiin vähän väärällä maalilla alla olleen pellavaöljymaalin päälle (vaikka hiottiin hyvin). Olen sitä tässä nyt muutaman vuoden katsellut, että joko se pitäisi uusiksi maalata, mutten ole vielä ihan saanut aikaiseksi. Ei vielä hotsita tuo maalinpoistohomma niin, että josko ne siitä irtoilisivat vielä vähän isommin ensin ajan kanssa. Näyttää aivan hauskalta kyllä noinkin vaaleanvihreine kolhuineen ja klompsuineen.

Olin jo päättänyt kertaalleen että pistän tämän ison lyhdyn kirppikselle myyntiin ja pessyt sen varastoon, kun sitten tulikin vielä tarvetta sille tässä porstuassa. Olin jotenkin kyllästynyt siihen pihakäytössä, kun siihen kertyy niin ikävästi vesi sisälle, mutta tällai sateelta suojassahan tuo on mitä mainioin vielä. Nyt ison ajastetun led-kynttilän kanssa se on ihan älyttömän kiva tuolla tunnelman tuojana iltaisin.

Hauskaa myös että omistan tällaisen kivan vaalean keraamisen syyskurpitsan, jonka voi aina kiskaista esille näihin aikoihin vuodesta ja pistää näytille. Oiva kirppislöytö parin vuoden takaa, joka jaksaa ilahduttaa aina vaan uudestaan. Se on just kiva tässä tasolla kaverinaan tuo joskus muinoin nuorena tyttönä opiskellessani tekemä elävän mallin veistos.

Kyllä on kiva nyt taas kulkea tästä, kun kaikki on niin nättiä ja tunnelmallista eikä joka paikka ole täynnä pihalta kesän loputtua välisäilytykseen nosteltuja istuintyynyjä ynnä muita. Se on aina tähän aikaan vuodesta muka niin kiire, ettei ehdi heti sortata niitä heti talvivarastoon vaan jäävät aina lojumaan pariksi viikoksi (tai useammaksikin) keskelle tietä. Onneksi nyt on kaikki tästä tilasta laitettu sinne minne kuuluvatkin ja voi taas keskittyä olennaiseen, eli nätteydestä nauttimiseen.

Cleaned and styled the porch for the fall. Got all the greens out of the greenhouse shelves here where I can admire them every time I come home. Put up some candles and a lantern for the evenings and  love the ceramic pumpkin I found a couple of years ago, it looks so nice with that little sculpture of a sitting lady I made back when I was a young art student.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti