perjantai 8. joulukuuta 2023

Lämmön lahja

Tein männä viikon joulumarkkinoilta vain yhden hankinnan, mutta se ei ollutkaan ihan mikä tahansa ostos, vaan tällainen hervottoman iso ja ihana messinkirusetti! Se löytyi markkinoilla ihan vierestäni nimittäin Parolan aseman Katjan pöydästä, joten se oli siitä helppo markkinahulinoissa itselle varata, kun sitä oli siitä vierestä läheltä ihailemaan päässyt.

Katja on ihan hurjan taitava tekemään messinkipellistä ihania koristeita ja tämä rusetti on hänellä ihan uusinta uutta. Ennestäänhän hän on tehnyt nättejä rusetteja heijastimiksi ja tämän messinkisen myötä olen ristinyt hänet nyt virallisesti rusettikuningattareksi. 
 
Kotona mallailin tätä rusettia ensin keittiön vitriinikaapin oveen (näytti älyttömän nätiltä) ja olohuoneeseen (näytti älyttömän nätiltä myös), mutta kun ohi kulkiessani kokeeksi tälläsin sen tähän työhuoneen pönttöuuniin niin hihkaisin oikein ihastuksesta, kun se saa koko komeuden näyttämään nyt niin juhlavasti joululahjalta, oikea lämmön lahja! 

Siihen oli helppo siten keräillä ympärille kaikenmoista muuta messinkistä ja kiiltävää ja niin on tämän joulun somistus taas tähän nurkkaan valmis.

Tykkään hirveästi "poltella" näitä led-kynttilöitä ympäri taloa, ne kun ovat niin näppäriä ajastimineen. Niiden kanssa ei myöskään tarvitse välittää paloturva-asioista niin kuin oikean liekin kanssa olisi, että niitä voi huoletta pistää vähän liiankin liki paperikoristeita, niin kun tässä pönttiksen päällä nyt on. Olisi kiva laittaa kaikkiin näihin kynttilänjalkoihin tuollainen led-kynttilä loimottamaan, mutta kun niissä ei ole niin paljoa noita kokovaihtoehtoja, että näyttäisivät yhtä kivalta kun nämä erimittaiset aidot pätkät messinkisissä jaloissaan, niin siksipä pidän siellä yhtä päällä ja muut ovat pelkkiä pätkiä seassa sitten.

Ja tämähän ei tosiaankaan jää pelkästään joulukoristeeksi täällä tämä rusetti, sillä paikkoja kyllä riittää missä tämä saa sulostuttaa tätä huushollia ihanalla hempeällä kiiltelyllään sitten juhlakauden jälkeenkin. Tekee sitten siitä arjestakin vähän messevämpää, kun on tällainen mehevä messinkikoriste katseenvangitsijana.

Purchased this wonderful brass bow from the Christmas fair from my friend Katja from Parolan asema -blog. She makes these by hand as well as other very beautiful brass decorations. 

At home I was trying to decide whether to put this into the kitchen or the living room when I walked past the tin oven in my work room and the rest is history. Now the oven looks like a big Christmas gift and it couldn't make me more happy. The most perfect Christmas deco ever.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä,kävin rustasta ostamassa noita led kynttilöitä. Bongasin pakkauksen missä oli 4 eri pituutta. Sopivat hyvin anopilta perittyihin festivo kynttilänjalkoihin.
    Hyvää joulun odotusta !

    VastaaPoista