torstai 21. lokakuuta 2021

Tapettia seiniin maalaamalla

Projekti tapettien maalaamisesta sapluunan avulla seinille on edennyt hyvin, mutta verkkaisesti. Homma on vähän vaivalloista ja hidasta, mutta ah niin palkitsevaa! 

Päätin jo heti alussa, että kaikkiin stipluihin en aio puuttua, mutta homman edistyessä päätin, etten kyllä puutu yhteenkään, kokonaisuus kätkee kaikki sotkut ja värin leviämiset niin hyvin tuolta, että mikään ei pistä kyllä silmään, kun vähän etäämmältä katselee.

Paksun savimaalin kanssa sapluunaa saa peseskellä vähän väliä kun pienimmät kuviot alkavat mennä tukkoon väristä, mutta kun olen kerran päättänyt, että tämän kanssa ei ole kiire, niin ei ole ylimääräiset pesuhommat haitanneet tahtia laisinkaan. Koitan tehdä vähän joka päivä, mutta en ota stressiä jos en jaksakaan. Toistaiseksi olen kuitenkin jaksanut hirveän hyvin, kun tuo kuvio on niin ihana ja tekee jo tässä pienellä seinäpätkällä oviaukon sivussa hurjan ison eron entiseen!

Erityisen liekeissä olen täällä siitä, miten kivalta tuo kellanharmaa sävy saa tummat kattopaneelit näyttämään nyt muista puupinnoista puhumattakaan. Myöskin kaikki koriste-esineet ja muut ovat taas ihan kuin uusia, kun tylsä valkoinen tausta vaihtui kuvioon. 

Laitan jossain vaiheessa, kun tämä tästä vähän enemmän etenee, tarkempaa raporttia kuinka tämä homma tehdään ja mitä siinä kannattaa ottaa huomioon. Jonkinlaiset ohjeet tulossa siis niille, joita aihe kiinnostaa. Nyt hyppään takaisin tuonne työn äärelle. Tällä hetkellä on menossa seinänpätkä telkkarikaapin takana ja viikonlopun aikana pääsen sapluunoineni jo toisen seinän kimppuun. Jei!

And here's the progress on the livinroom walls so far. I just love the pattern and how it is so forgiving if one makes some mistakes or mess. I also love how it makes all the warm tones of wood look in this space, made a good choice with that yellowish grey tone. Still a lot to finish here, but I'm in no hurry, the result is so good I don't mind how long it's going to take.

5 kommenttia:

 1. Vau miten upea jälki. Kova homma ,mut tulee heti valmista jälkee. Se varmaan innostaa jaksamaan ❤. Jospa itsekki innistyis makkariin taiteileen 😊

  VastaaPoista
 2. On kyllä aivan tosi hieno! Itsellä ei varmaan kärsivällisyys, eikä taitokaan tuollaiseen riittäisi.
  Mukavaa viikonloppua sapluunan kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää todella kauniilta, ja sabluuna on kuvioltaan täydellinen huoneen henkeen. Hienoa työtä!

  VastaaPoista