lauantai 16. lokakuuta 2021

Pihatalkoita ja kirppislöytöjä

Kiirettä on pidellyt täällä kaikenmoisten syyshommien kanssa niin paljon, ettei tänne blogiin ole kerennyt päivittelemään juuri yhtään mitään. Tässä nyt kuitenkin pari kuvaa pihalta, jossa tänään pidettiin pienet pihatalkoot. Siivoiltiin lehtiä käytäviltä, istuteltiin lisää kukkasipuleita sinne tänne ja huollettiin muutama pensas. Tuulisella säällä ei vaan enää oikein edes huomaa, että haravoitiin jo, kaikki kun tuuli levitteli taas takaisin ympäriinsä. No, toiset talkoot täytyy vielä pidellä sillä siivoushommat veivät niin hyvin mehut, etten ehtinyt juuri miettiä tuonne vielä mitään nättiä syysjuttua esille.

Lämpimät ilmat ovat pidelleet suurimman osan kesäkukista ja yrteistä vielä niin hengissä tuolla, että hyvin pitkin hampain niitä nyt ruukuistaan pois otettiin. Mutta tapana on kerätä syksyisin saviruukut pakkasilta suojaan niin pakkohan se oli, jotteivät mosahda halki sitten kun ensimmäisen kerran elohopea tarpeeksi alas putoaa. Pienet kuusentaimet saavat olla omissaan talvenkin yli, sillä ne on niin nätit koristeina varsinkin sitten kun ajankohta niille on vähän suopeampi. Otin ne talon takaa esille jo kuitenkin pihan puolelle ja ihan huomaamattomilta näyttävät vielä tuolla pöydällä talolyhtyjen kaverina.

Kirppiksilläkin kerkesin piipahtaa pitkästä aikaa ja vaikka löytöjen määrä reissulta ei ollutkaan päätä huimaava, oli ne kuitenkin varsin ihastuttavat. Vanha peltiämpäri ja -laatikko löytyivät Suomen kasarmin aarteista pikkurahalla ja ovat ihan oivalliset puutarhan talvi- ja kevätteemoihin. Laatikossa voin säilöä talven yli jotain kivaa kasvihuoneessa ja ämpäriin pistin heti mullat ja muutaman tulppaaninsipulin ajatuksella saada keväällä sitten ihana viherämpäri, jonka saa kasvamaan muuta pihaa nopeammin pitämällä sitä aina aurinkoisimmassa paikassa. 

Muita löytöjä oli tämä ihana pikkuista lehtikuviota täynnä oleva kangas, jonka ostelin eräästä tekstiilien tukkuliikkeestä Toijalasta ja josta on mielessä tehdä jotain nättiä pussilakanaa makuuhuoneeseen sekä tuo ihanaakin ihanampi pieni öljymaalaus, jonka ostin myöskin Suomen kasarmin aarteista Hämeenlinnasta. Se ei ollut hinnaltaan mikään kirppis-halpa, mutta ihastuin siihen niin pohjattoman syvästi, että se oli pakko saada ostettua kotiin sieltä. Siihen kuuluisi vähän pompöösimpi kultakehys mukaan, mutta itse tykkään siitä niin paljon enemmän ilman just nyt, että otin sen irti ja pistin talteen. Katsotaan palaako se siihen joskus takaisin, mutta nyt se on silmiini kaikista nätein juuri noin.

Some fall cleaning in the garden and few good fleamarket finds. The bucket and box are just perfect for my garden, the fabric is going to become a duvet cover and the beautiful little oil painting was a pricy find, but I so utterly fell in love with it, so I didn't even mind spending a little extra to get it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti