keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Uusi vessan ovi paikoillaan

Ähellettiin viime viikonloppuna uusi vessan ovi valmiiksi ja paikoilleen. Mies oli hionut sen minulle valmiiksi ja ei tarvinnut kun pistää siihen saranat kiinni ja passata se kohdilleen tuohon paikoilleen. Se ei ollut liian vaikeaa, koska tässä ei ole ollenkaan varsinaista karmia ollutkaan, vaan pelkästään koolingit sivuissa, johon uusi ovi sujahti melko kivasti pienien lisärimojen kanssa. 

Madalsin karmia vähän ylhäältä ja lisäsin oven alareunaan pienen vinoksi sahatun listan, koska tässä kohden talon lattia on vino, eikä mikään ovi istu tuohon ilman, että sen alaosa on vähän vinossa. Tällai tehtynä se milestäni ei juuri yhtään paista tuosta silmiin, että tuossa mitään säätöä edes olisi, kaikki passaa nyt niin hyvin kohdilleen. Paljon, paljon paremmin kun edellinen ovi ikinä.

Maaliksi uuteen oveen piti oikein etsiä sellainen vanhanajan ovimaali, joka kellastuisi vanhetessaan. meillä kun on kaikki talon sisäovet maalattu aikoinaan sillä yhdellä teho-maalilla, jota ei enää valmisteta ja halusin, että tästäkin tulisi sitten ajan saatossa samanmoisesti kellastunut. Tykkään noista kellertävistä ovista ja listoista niin paljon.

Vaihtoehto olisi tietty ollut sävyttää maali valmiiksi tuohon listojen kellastuneeseen sävyyn, mutta näissä valo-olosuhteissa sen oikean sävyn metsästys tuntui ihan liian raskaalta urakalta, jotan päädyin siihen, että odotellaan muutama vuosi niin ovi kellastuu sopivaksi itsekseen.

Mutta kun se oli nyt niin kovin valkoinen, niin se johti varsin odottamattomaan tapahtumaan, seinät ympärillä alkoivat nimittäin näyttää silmiini ihan liian tunkkaisilta ja päätin maalata ne kaikki uusiksi valkoisemmalla sävyllä. Eroa edelliseen ei ehkä näistä kuvista edes älyä, mutta kun tiiraa noita listoja tuossa oven pielessä tässä ja tuossa alemmassa kuvassa  (ne ovat samat listat) niin näkee kuinka huima ero valkoisemmalla maalikerroksella paneeliseinissä on.

Kaiken kaikkiaan olen nyt ihan älyttömän tyytyväinen oven vaihdokseen. Tätä vanhan oven kuvaa katsoessa en voi kun miettiä miten olinkaan sietänyt sitä niin pitkään. Se ei edes istunut paikoilleen kovin hyvin, vaan oli ihan killissä ja vinksotti, valo paistoi läpi karmista eikä se pysynyt auki itsekseen laisinkaan. Uusi ovi on niin passissa, ettei mitään aukipitovehkeitä enää tarvita, lukot toimii kuin rasvattu ja se istuu karmiinsa kuin hanska. Ai että!

The new bathroom door on it's place. We did such a good job fitting it there that now it's way better the old one ever was. I also had an inspiration to paint all the walls in the hall much whiter than it was before. You can't really see the difference here unless you compare the door trims in the last pic and in the other pictures, it's the same trims, the wall color change shows them much different now.

1 kommentti: