torstai 24. lokakuuta 2019

Savipölyn ja pahvin välissä

Työhuoneessa on viime viikot ollut ihan hirveä kaaos, kun olen siellä leiponut savea muotteihin tulevia Parolan aseman joulumarkinoita varten. Nyt on kuitenkin kaikki astiat saatu polttoihin ja huone on taas hetkisen ajan suhteellisen tyhjä, kunnes alan seuraavan rupeaman ja päivitän kylttikaupan varastot, sitten se on taas ihan täynnä pahvia ja paperinsuikaleita ja kuivuvia kylttejä siellä täällä. Mutta nyt huone on töistä vapaa jonkun aikaa ja siitä pitää ihan nauttia erikseen.

Savitöitä tehdessäni minulla on tuolla huoneessa musta kaappi niiden kuivattelua ja säilytystä varten. Pienissä neliöissä hyllyllinen paikka on hyvä laitella herkät saviastiat talteen, ettei vahingossa kopsauta niitä rikki ennen kun uuniin pääsevät, kaappi on tässä ihan mainio, oven takana ovat suojassa ja kuivuvat rauhassa. Se on sisältään kovin pölyinen nyt, enkä ole sitä jaksanut vielä putsaamaan ja pois viemään lähteä. Olkoot hetken tuossa nyt vielä, mutta sitten kun kylttihommiin alan niin sitten se lähtee varastoon odottamaan seuraavaa savirupeamaa, joka tulee vasta hyvän tovin vuodenvaihteen jälkeen.

Työhuoneessa on ollut säilytyksessä myös nämä kuivatut pajukranssit, jotka askartelin viime kuussa. Ne ovat roikkuneet vähän niin kuin pois tieltä siellä sun täällä. Osa tässä ja osa huoneen toisella puolen. Ne ovat pysyneet täällä aivan hyvinä ja pääsevät ensi kuussa sitten oikeille paikoilleen joulua koristamaan. Silmäni ovat niin tottuneet niihin jo noin, niin etten välistä enää edes hoksaa että siinä ovat. Tulee olemaan hauskaa sitten kun niitä ripottelee ympäri taloa, ovat jokainen niin nätti ja tuovat varmasti ihanan joulufiiliksen, sitten kun sen aika on, nyt keskitytään vielä syksyyn.

My work room in between making pottery and making my cardboard signs. I just got all pottery for the upcoming Parolan aseman joulumarkkinat done and in the kiln and next I need to clean this space up and start my sign factory for the same event. But for couple of days in between I get to have this space relatively empty and enjoy not having work at home.

The wreaths I made last month have been stored here and they look nice and ready to be scattered around the house for Christmas. Not yet tho, lets get this fall with it's holidays over with first.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti