sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kirppisturneella hämeessä

Käytiin pitkästä, pitkästä aikaa ystäväni Parolan aseman Katjan kanssa kirppistelemässä Hämeenlinnan seuduilla. Ei oltukaan itseasiassa koko kesänä ennätetty siellä suunnalla yhdessä kirppistellä, mikä olikin tavallaan ihan hyvä, sillä tarjontahan oli pienen tauon aikana varsin tuoreen näköistä silmillemme ja teimme kasan hyviä löytöjä kumpainenkin. Siinä ostelun hurmiossamme kävi, niin kuin aika usein käykin, että ostoksemme sointuivat oikein nätisti toisiinsa. Pistettiin sitten reissun päätteksi kaikki yhteen läjään aseman kivijalkaa vasten kuvia varten, ihan vaan näytiksi, että tällä lailla me ystävykset ostellaan sävy-sävyyn yhdessä.

Tämän kuvan otti Katja

Tämä kuvan otti Katja.

Rottinkia löytyi sekä koreina että tuolin muodossa, molempien suosikkeja ovat erilaiset korit joita on niin näpsä käyttää tavaroiden kauniiseen roudaamiseen ja säilyttämiseen.  Myös vanhat tarvekalut, kuten viivottimet, peilit, tiskiharjat, purkit ja purnukat ynnä muut sellaiset ovat mieliimme. Leikkuulautoja ei voi koskaan olla liikaa ja jos sattuu kohdalle läjä kauniita vanhoja pulloja pilkkahintaan on ne melkeinpä pakko ostaa.

Ehkä hauskin löytö oli tuo kymmenhaarainen kynttilä, joka tulee näyttämään todella kivalta Katjan kokoelmavitriinissä tai joulun koristeena (tuskin hän sitä polttaa raaskii, minä en ainakaan raaskisi).

Ja jottei nyt ihan vallan menisi teillä arvuutteluksi, että kumpi osti ja mitäkin, niin tässä kuva minun ostoksistani yksinään. Vanhaa koria säilyttämiseen, rottinkipeili, harja, läjä lasipulloja askarteluun ja -kivoja posliinikorkkisia lasipurkkeja asuntovaunulle, viehkeä puupurkki, leikkuulauta, kasvi puutarhan ehostamiseen ja iso palmunlehtisydän. On tuolla jossain myös pari puusta veistettyä kolmipiikkistä haarukkaa ja nippu nättejä pyykkipoikia, joita haluan ehdottomasti päästä testaamaan, että toimiiko tuo malli oikeasti. Taustalla näkyy ja ei näy vanha ruosteinen kaupan kyltin tai lyhdyn teline, joka pääsee kyllä varmasti jotenkin pienen porstuakauppani somistamiseen, joko sisä- tai ulkopuolelle.

Että ei se pettänyt Hämeen seutu tälläkään kertaa, aarteita löytyi ja oli ihana päästä viettämään mukava päivä ihan parhautta olevan ystävän kanssa. Meillä on aina niin huippuhauskaa näillä turneillamme ja juttua sekä naurua piisaa koko päivän. Laitan tähän loppuun kuvan jonka Katja otti minusta päivän päätteeksi, kun selkälihaksistani loppui patterit ja otin lepohetken autoni takakontissa. Siitä voi päätellä kuinka kokonaisvaltaisen tehokas päivä meillä oli.

Tämän kuvan otti Katja.

Went fleamarketing to Kanta Häme with my dear friend Katja from the blog Parolan asema. We had the best day and we did the best finds. And as we often do we find and buy quite similar things, this time so similar that they all matched together nicely. Like our brain was colour co-ordinated. 
And so you don't have to guess witch of the finds belong to me I also took a photo of just my stuff (the second from bottom up).
The last photo Katja took of me after the day was done. A little resting moment for my aching back in the trunk of my car.

2 kommenttia:

  1. Hei! Hienoja kirppislöytöjä. Mitä kirpputoreja suosittelet Hämeenlinnassa? T. Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan ykkössuositus lähtee Suomen Kasarmin aarteille, ihan paras kirppis koko maassa. Sitten hyviä ovat myös Hämeenlinnan suurkirpputori, Kantolan Kammari ja Portobello.

      Poista