keskiviikko 14. elokuuta 2019

Kimpusta kranssiksi

Synttärikukkakimppuni oli pysynyt oikein kivana, muutamaa nuupahtanutta ruusua ja neilikkaa lukuunottamatta, mutta pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, ettei ne muutkaan enää kauaa siinä kestäisi. Halusin kovasti jotenkin hyödyntää vielä kauniin kimpun vielä ehkä kuivattaakin osan. 

Olin pyöritellyt mielessäni ideaa kesäisestä kranssista kotia koristamaan ja kukkakimppua tuijotellessani hoksasin, että siinähän ne materiaalit semmoiseen olisi. Kipaisin yläkerrasta rottinkisen hulavanteen ja aloin hommiin. Avasin kimpun, heitin huonoksi menneet osat pois ja lajittelin käyttökelpoiset omiin nippuihinsa.

Sitten vaan aloin sommittelemaan. Paljon vihreää alle ja sitten kukkia ja heiniä päälle. Ohuella rautalangalla tukevasti vanteen ympäri kieputtaen. Ei mitään sen tarkempaa suunnitelmaa mielessä, annoin vaan materiaaleien johdatella silmiäni. Parempi sellainen rennon rempseä kun liikaa mietitty kokonaisuus. Mielessäni ajattelin, että jos tämä sitten kuivahtaisi vielä oikein nätisti, niin saisin tästä koristeen vielä pitkäksi aikaa.

Kukkakimpun oksat eivät ihan riittäneet vihreän himooni, joten kipaisin vielä puutarhasta muutaman kauniin norjanangervon oksan lisäksi sinne tänne solmittavaksi.

Ja tällainen siitä sitten tuli, (tosin tämän kuvan ottamisen jälkeen kipaisin vielä kerran siellä norjanagervolla ja sisäsin tuohon keskelle vielä pari oksaa.) Hyvin kesäinen minun mielestäni ja oikein kaunis, helppo tehdäkin kun oli valmiiksi mietitty tuo värimaailma ja materiaalit kimpussa.

Ja jos nyt oikein hyvin kävisi, niin tuo kuivahtaisi tuohon  nätisti. Meillä on nimittäin  parin viikon sisään pienet puutarhajuhlat ja olisi niin kovin kiva tätä saada siellä pitää koristeena. Sopisi hyvin vielä juhlien teemaankin; loppukesän karkeloihin. Mutta nyt se saa mennä koristamaan olohuonetta sillä aikaa ja jos tämä ei juhliin asti selviä niin ainahan voin tehdä sinne sitten uuden. 

The bouquet I got for my birthday was starting to go partly bad and I was thinking how to salvage the rest of it when the idea struck me; to make a wreath on a rattan hula-hoop. It came out really nice, don't you think?

2 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi. Mistä olet tuon kehikon hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hulavanne on alunperin Ikean alelaarista muutaman vuoden takaa (ei enää valikoimissa), mutta olen kuullut, että Parolan Rottinki möisi samanmoisia. :-)

      Poista