keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Lisää tuotekehittelyä

Siitä asti kun olen keramiikkaa alkanut tehdä, on minulta toivottu erityisesti lusikoita, mutta jostain syystä inspiraatio niiden suunnitteluun iski vasta nyt. Uskon nimittäin voimakkaasti siihen, että pakolla ei synny mitään hyvää, mutta kun inspis lähtee pulppuamaan itsekseen on lopputulos taatusti loistava. Ja niin kuin tekemisissäni yleensä on lähtökohta se, että suunnittelen ensisijaisesti itselleni ja omaan tarpeeseen ja koska lusikoita sun muita en vielä tähän mennessä ollut osata kaivata, odottivat ideat piilossa aivoissani, kunnes se tarve iski.

Ensimmäiseksi halusin suunnitella pienen ja sievän ottimen, jolla saisi kauhottua kaikkea kätevästi, kuten esim. jauhoja ja sokeria ja sen sellaista. Sopivan kokoinen lasipurkissa sisällä pidettäväksi tai narulla esillä roikkumassa. Lopputulemasta tuli mielestäni oikein mainio. Tässä (ylempi kuva) se on vielä raakavaiheessa, kuivuneena savena ilman yhtäkään polttoa, mutta nyt jo näkee että tulossa on nättiä.

Ja sitten lusikka. Ihan tuollainen konstailematon savinen lusikka. Mielestäni jos tekee lusikan, pitää sen sitten olla juuri tällainen, pieni, mutta tarpeeksi iso. Siinäkin ripustuslenkki sitten valmiina, jotta voi esillä pitää, jos niin halajaa. Nämäkin tässä vielä vasta kuivuneena savena pientä viimeistelyä vailla, mutta ah niin söpöinä jo nyt.

Kolmas inspiraatio tuli eräänä iltana peikonlehdestä. Halusin niin palavasti kokeilla painaa peikonlehteä saveen, että otin vain yhden lehden irti kasvista ja kävin kokeilemassa vielä tietämättä, että mitä siitä sitten oikein tulisi.

Se selvisi sitten melkein saman tien kun leikkasin savea lehden muotoon, että, kauhanlepuutin, lehdestä tulisi oivallinen kauhanlepuutin! (Kuvassa tosin lusikka, kun kaikki kauhat olivat juuri sillä hetkellä tiskissä). Painelin sitten niitäkin muutaman valmiiksi ja mietin, että pitisikö niihin sitten raakapolton jälkeen kokeilla jotain viheriää lasitetta... Ehkä, mutta valkoisia teen varmasti.

Että tällaisia tällä kertaa ja lisääkin saattaa olla vielä tulossa, mutta poltellaans nyt ensin nämä valmiiksi. Muutama viikko menee ennen kun pääsen näitä ja niitä saippuakuppejani teille valmiina kivitavarana esittelemään, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö vain? Tähtään siihen, että saan pienet erät valmiiksi Parolan aseman rompetorille myytäväksi 8.6.

More ideas of what to make out of clay. My little pottery shop needed spoons, so I designed a couple I'd use myself. One with a short handle to take stuff out of glass jars and one simple but small to use for other stuff. And a spoon rest I just had to do after watching a leaf on my plant here and wondering how it would work to press it on clay. 

4 kommenttia:

  1. Peikonlehdistä vihreällä lasitteella tulisi ihanat kakkulautaset viherhuoneeseen, kesäisen iltapäivän teehetkiin!

    VastaaPoista
  2. Mä en kestä, nämä(kin) on niin ihania! ♡ Ja kakkulautasinakin tosiaan olisivat edukseen!
    t. Tiitu

    VastaaPoista