keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Vanhassa vara parempi

Olette jo varmaan huomanneet että pidän enemmän vanhoista laitteista kuin uusista. Jos vain mahdollista hankin tietyt kodin käyttökoneet vanhoina ja nyt kun 90-luvun "vanha" ompelukoneeni sanoi sopimuksensa irti päätin että uusi ompelukoneeni tulee olla oikeasti vanha. 

Tovin etsiskelyn jälkeen päädyin ostamaan tämän vanhan Singerin vähän kuin sian säkissä. Kone oli ollut käyttämättä vuosikymmeniä ja riski siitä ettei se enää toimisi oli olemassa. Viidentoista euron hinta oli kuitenkin mielestäni niin olematon että riski kannatti ottaa. Kotiin päästyäni kokeilin konetta ja eihän se ihan toiminut niin kuin piti. Pikainen käynti paikallisessa ompelukonekorjaamossa ja siellä maailman mukavin vanha ompelukonekorjaaja rasvasi koneen ja johan taas kulki tikki. Muuta vikaa siinä ei sitten ollutkaan. Kelpo peli. Ystävä loppuelämäksi.

Yksi puute tässä vekottimessa kuitenkin on nimittäin tällainen alemmassa kuvassa näkyvä kiekko siksakille uupuu. Joten jos jollakulla pyörii tuon näköinen osa jossain ompelutarvikelaatikossa ja sen kyljessä on tavan siksak-piston kuva niin minulle voi sitä kaupitella. Onnelliseksi tulisin siitä. 

My sewing machine broke down and I started to seek for a new one. At some point I realized I wanted an old machine instead of a new one. Just cause I like older machines more and they tend to be more durable than the new plastic ones that aren't made to last. So I found this vintage Singer that after a good oiling works just fine. I love it so much I think I have a friend for life here. The only thing I need now is to find a disk (displayed above) for the zig zag stitch. So if you happened to have one, I'd gladly buy it from you :-)

4 kommenttia:

 1. Äidilläni on sama mintunvihreänä. Valitettavasti kiekko ei ole myynnissä, sillä kone on yhä käytössä! Mainio peli!

  VastaaPoista
 2. Upea kone, sopii tyyliisi kuin nakutettu :)

  VastaaPoista
 3. Oi mikä retro! Laita kiekko hakuun vaikka Facebookiin?

  VastaaPoista
 4. Vau mikä löytö! Mun äidillä on ollut tuo samainen kone, osti sen aikoinaan uutena (opiskeluaikanaan), vieläkin pelittää moitteettomasti. Laatuvehje ja vielä komee:)

  VastaaPoista