perjantai 20. syyskuuta 2013

Kattilat hellan mukaan

Olin kirppistellyt nämä vanhat Sorsakosken teräskattilat ihan puhtaasti ulkonäön perusteella. Hellani on vanha ja kattiloiden pitää tietenkin sopia tyyliin. Hämmästyksekseni huomasin että näillä kuparipohjaisilla kaunokaisilla ruoka valmistuu hieman tavallista nopeammin ja sitten tajusin, että tietenkin valmistuu. Nämähän on suunniteltu vanhoille hitaille liesille. Niinhän ne nykyajan kattilatkin ovat suurimmaksi osaksi nykyajan liesille ja siksipä eivät tällä hellalla toimi niin hyvin kun nämä. Harmi vaan kun näitä ei enää joka paikasta löydä, ostaisin oitis pari eri kokoa lisää.

I've had these two vintage steel kettles for a while now and I got them purely by the appearance that fits my vintage stove so nicely. To my surprise water actually boils a little faster in these, because of the copper base. And then it suddenly hit me, of course they work better, they are designed for old stoves! I need to change all my newer kettles for old ones now.

14 kommenttia:

 1. Meillä hella sanoi yhteistyön irti ja ostettiin induktioliesi...kattilat meni uusiki, kun ei liesi ei toiminut vanhoilla kattiloilla...arvaa vaan harmittiko!!
  Nuo kattilat on aarre!

  VastaaPoista
 2. Nätit kattilat ja hellakin on aivan suloinen. Toivottavasti hella kestää ikuisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestää se kun olen ostanut siihen jo uudet levytkin varastoon vastaisuuden varalle :-)

   Poista
 3. Ei ole totta, äidilläni on täsmälleen samalaiset kattilat. Ovat vielä käytössä, mutta hänellä ei olekaan induktioliettä. Meillä on ja kattilat menivät uusiksi.

  VastaaPoista
 4. mistä olet pongannut noin vanhan uunin? mulla on semmoinen 2 hellan kapea liesi,ja uutta olen etsiskellyt ,tähän mennessä vastaan tulleet ovat vaan olleet rumampia kuin omani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia sitten huuto.netistä löytyi tämä. Siellä näitä pyörii välillä. Myöskin tori.fissä on ollut.

   Poista
 5. Passaavat kyllä kivasti tyyliin. Mutta katse kiersi kyllä kuumana tuossa Hellassa, kaunottaressa!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 6. Meillä on yksi pienen pieni kuparipohjainen kasari ja se on kattiloista paras. Toimii mun mielestä myös kaasuliedellä nopeammin kuin peruskattila. Kauniskin on. Huolisin heti tuollaiset isommat myös kattilakaappiini jos kohdalle osuisi.

  VastaaPoista
 7. Mitenhän paljon tuollainen liesi vie sähköä verrattuna uudempaan? Tosi kaunis, mutta mietityttää että rohmuaako valtaisasti sähköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se enemmän vie kun uudemmat ihan jo hitautensa perusteella.

   Poista
 8. Lisää kattiloita?
  http://www.tori.fi/pirkanmaa/4_L_Kuparipohja_teraskasari_25145143.htm?ca=18&w=3
  T. Ei mitään kattilayhteyttä

  VastaaPoista