maanantai 14. tammikuuta 2013

Arkeologisia kaivauksia

Minun on jo pidemmän aikaa tehnyt mieli kurkistaa työhuoneen takan muurien rappauksen alle. Tiesin jo etukäteen että siellä on pula-ajan jätetiilistä kasattu muuri sillä olimme uusineet muurin rappauksen toiselta puolen. Se missä kunnossa muuri työhuoneen puolelta oli ja on edelleen on suurelta osin vielä arvoitus, mutta pieneltä alalta tiedän jo mitä vastassa on.
Olen miettinyt tämän päähänpinttymäni todella tarkkaan ja suunnitellut eri vaihtoehtoja sen mukaan mitä muurista paljastuu. Vanha rappaus siis poistetaan kokonaan, se on lähtökohta.

Vaihtoehto nro. 1. Alta paljastuu siedetävä tiiliseinä jonka saumat uusin kokonaan parin sentin syvyydeltä.

Vaihtoehto nro. 2. Alta paljastuu karmea, mutta suorahko tiiliseinä jonka päälle laitan tiililaatoilla uuden tiiliseinän. 

Vaihtoehto nro. 3.  Alta paljastuu niin karmea ja epätasainen tiiliseinä että joudun vain rappaamaan sen uudestaan piiloon. Mutta saan kauniimman rapatun pinnan kuin nykyinen.

Näillä siis mennään. Ihan täytyy myöntää että  j-ä-n-n-i-t-t-ä-ä. Toivottavasti saan sen rappioromanttisen tiiliseinän mistä olen jo vuosia haaveillut.

I got this almost ridiculous idea to remove the plastering from behind the fireplace in my work room. I've had a craving for a brick wall for so long now and there just might be a chance I'll get it here. I'm not sure if I manage to salvage the old wall but I have several options on what to do. I'm hoping there will be a super cool shabby brick wall here by the end of this month. Otherwise there'll just be a newly plastered wall, which is all together better than the existing one.

20 kommenttia:

 1. Nyt laitoit pahan postauksen. Nimittäin meillä on keittiössä puuliesi, ja muissa huoneissa yhteensä neljä kaakeliuunia. Mää tiedän että tuota rappioromanttista tiiliseinää löytyisi meilläkin taatusti sieltä rappauksien, kaakeliseinien, ja kyprokkien alta.. Pitää varmaan alkaa lämmitellä miestä tähän puuhaan, ainakin keittiössä tahtoisin, oi niin tahtoisin sen tiiliseinän, edes osittain!

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän tuo näyttää tähän mennessä. Haluaisin itse tehdä saman tempun makkarin muurille, mutta en ole vielä uskaltanut - todennäköisesti siellä on valkoisia tiiliä alla .. mutta voihan sen tosiaan rapata päälle jos ei näytäkään niin hyvältä kuin toivoisi :-) Jossain muuten varoiteltiin tuosta rappauksen poistamisesta, että se aiheuttaisi jonkinlaisen riskin jos muurissa sattuu olemaan reikiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muurissa saa olla reikiä, mutta hormissa ei. Riski on siinä jos paikalla on tulisija tai muurin takana kulkee toisen tulisijan hormi. Itsellä tuossa on yksi hormi jonka aion kyllä pitää tiiviinä :-)

   Poista
  2. Meillä on käytössä yksi ainut hormi, enää täytyy selvittää, että missä kohdassa piippua/muuria se menee ja taivutella mies suostumaan ideaan - vielä ei ole innostunut ;-)

   Poista
  3. Voi sen rappauksen siitä hormin kohdaltakin poistaa kunhan tarkistaa että tiilet eivät ole halki tai niiden saumat vuoda. Jos näin niin ne voi saumata uudestaan ;-)

   Poista
 3. Asumme -20 luvulla rakennetussa vanhassa pappilassa. Kaikki talon seinät on tiiltä. Väliseinienkin paksuus lähentelee 50cm ja kyllä ehdotin miehelleni josko poistaisimme vähän rappauksia - vaan eipä hän oikein innostunut. :)

  VastaaPoista
 4. Huippua, toivottavasti sieltä löytyy parhain mahdollinen vaihtoehto. Mullei käyny yhtä hyvin ton suunnitelman kaa. Levyjen takaa nimittäin ei löytynyt kovin hääppösen näköistä tiiltä, eli piti luovuttaa ja nyt siin on "uus tylsä rappaus" pinnassa. Höh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin meiltäkään mitään hääppöistä kauniimpaa tuolta löytyy, mutta minulle saattaisi kelvata sekin vaihtoehto...

   Poista
  2. Sulla sentään löytyy samannäköistä tiiltä... Meillä oli kolmea neljää erilaista ja erikokoista!!!:) Heh*

   Poista
 5. Wau! Toivottavasti kohta 1 toteutuu! Jään odottamaan! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvät vaihtoehdot ja suunnitelmat. Toivon noista kuitenkin kahta ensimmäistä :) Olet kyllä rohkea näissä sisustus/remppajutuissa!

  VastaaPoista
 7. Onnea vaan urakkaan! Ihan ohuelta rappaukselta ei tuo teilläkään näytä, mutta irtoaako hyvin? Me tehtiin tuo temppu keittiössä ja saimme sieltä ihana kulahtaneen tiiliseinän,jolle emme tehneet yhtään mitään(tai no, suojattiin aineella,ettei pölyty) Hirveä oli homma,kun rappaus oli niiiin tiukassa;miehellä oli valtaisa piikkauskone apuna, käsin ei olisi tullut yhtään mitään!

  Mutta hieno se on! Kiva nähdä mitä teiltä paljastuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rappaus on ihan "hiekkaa" eli irtoaa kun vähän kopauttaa. Tiilien välissä oleva laastikin on aika herkkää, joten ihan hirveän lujaa ei tuossa voi naputella ettei tule koko muuri alas. Mä luulen että meiltä ei paljastu hirveän hieno tiiliseinä, eikä varmasti edes suora, mutta joku muurinroikale nyt kumminkin :-)

   Poista
 8. Jännitetään tuon ykkösen puolesta! Joka tapauksessa on luvassa jotain noista kolmesta ja hitosti huonepölyä :)

  VastaaPoista
 9. Kaikki vaihtoehdot kuulostaa hyvältä ja järkevältä eli eikun hommiin ja katsoo sitten, minkä ko. suunnitelmista toteutat. Sullahan ei mene sormi suuhun missään projekteissa, olipa ne suuria tai pieniä, hankalia tai helppoja. Onnea urakkaan! Hieno siitä tulee joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
 10. Voi, kyllä tiiliseinä on aina tyrmäävän kaunis! Toivotaan, että tulee tasainen yllätys ja voit vaikka jättää sen näkyviin :D

  VastaaPoista
 11. Nätiltä näyttää tähän saakka! Tuskin muuttuu hetkeen, ellei joku tunari ole aiemmin purkanut rakenteita :)

  http://retkemme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Vähän kuin aikuisten kinder yllätys :)

  VastaaPoista
 13. Hienot kaivaukset, näyttää varmasti upealta tuon pönttiksen kaverina.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista