sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Matto karvan mukaan

Kaikissa koiraperheissä lienee sama ongelma koirankarvojen suhteen, matot näyttävät imuroinnin jälkeenkin siltä kun niihin olisi juuri hierottu koirankarvoja. Itse onnistuin ratkaisemaan ongelman omalta osaltani työhuoneessa, jos matto on kutakuinkin koirien värinen ei ongelmaa ole.
Löysin tämän vanhan villamaton kirpputorilta kympillä ja vaikkei se kovasti eroakaan lattian väristä olen silti siihen hyvin, hyvin tyytyväinen.

This old woolen rug is almost the same color than my dogs are. That's a good thing - now I don't have to vacuum every day. The fur shedding time is so much easier to manage with dog matching colors.

14 kommenttia:

 1. Hih, nythän koko "pikku pakkaus" voi maastoutua tuohon mattoon :)

  VastaaPoista
 2. Niin tai sitten pitää olla sellainen koira josta ei lähde yhtään karvoja. :) Nimim. havannankoira ja itämaiset matot. (Paitsi että meillä on myös kissa, ja se kumoaa edellisen. Karvoja ON!)

  Tuo matto on muuten tismalleen samanlainen kuin vanhemmillani eteisessä! Ja koira on oikea söpöliini, mitä siitä vaikka karvoja lähtee! Mutta hyvin ja edullisesti ratkaistu karvaongelma. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on toinen koirista musta ja toinen teidän pikku napin kanssa saman värinen... oli siis niin tai näin, niin aina ne karvat on näkyvillä :)

  VastaaPoista
 4. Entä jos on kolme koiraa, joilla on paitsi eriväriset myös erilaatuiset karvat? :D Bulldoggien lyhyet piikkikarvat ja paimenkoirasta irtoavat pidemmät villakoirat sekä näkyvät että tarttuvat erilailla erilaisiin materiaaleihin. Pähkin tätä koiraperheen matto-ongelmaa hiljattain omassa blogissanikin ja toistaiseksi vain talja on onnistunut ongelman jotenkin selättämään...

  VastaaPoista
 5. Villamatot onkin mun mielestä muutenkin ihan parhaita eläinten (ja lasten) kanssa. Karva jää nukan päälle ja lähtee helposti imurilla pois.

  VastaaPoista
 6. Olisipa mukavaa jos jokin mattofirma alkaisi suunnitella mattoja eri koirarotujen karvoituksen mukaan. :-)

  VastaaPoista
 7. Olen luovuttanut koirankarvojen suhteen jo ajat sitten, sen todistaa mm. olohuoneeseen hankkimani iso violetti villamatto :D Ei ehkä se parhain ratkaisu kahden ison maitokahvin värisen koiran taloudessa...

  VastaaPoista
 8. Olen päätynyt samanlaiseen ratkaisuun. Valkoiset matot eivät tosin ole niistä kaikkein käytännöllsimpiä, mutta eipähän näy koirankarvat! Pitäisi varmaan siirtyä myös valkoisiin lakanoihin, meidän russelikaksikko kun löytyy peiton alta usein...

  VastaaPoista
 9. Taljaa on tosiaan kehuttu, ajattelin tuoda sellaisen Egyptin-tuliaisena meidän karvaperheeseen :)
  Haaveilin ennen lapsia chihusta mut ei sellainen enää meillä kestäisi rikkoutumatta!

  Kaunista joulun odotusta
  Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vielä haavettasi hautaa. Meidän chihupojat ovat molemmat sellaisia vajaan neljän kilon pötkäleitä jotka kestävät kyllä lasten kanssa pelmuta oikein hyvin (ennemmin lapset "hajoaa" kun koirat) :-)

   Poista
 10. Meillä myös karvoja.. mutta ei ne niin räsymatoissa näy.

  Vai neljän kilon poikia! Katoinkin että pikkuisen tuhdimpia kuin meidän siro chihuneiti joka painaa alle kaksi kiloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, isoja rötkäleitä ovat kun näin talvisaikaan tuppaavat aina hieman lihomaan. Kesällä paino molemmilla siinä kolmen ja puolen kilon tietämillä.

   Poista
 11. Olen ratkaissut karva-ongelman maalaamalla matot lattiaan :)
  Ja harmaa väri on noin muutenkin aika armollinen valkoisen koirankarvan suhteen ;D
  Yksi punainen matto on ollut tuossa lattialla jonkun päivän ja koira sitä ihmettä kovasti käy ihmettelemässä . Tuossa materiaalissa ei kyllä näy karvoja , höh , huomasin vasta äsken ...Siinä ei tosiaankaan ole karvoja , jes
  ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen miettinyt maalaamista, mutta maalatut matot ei paljoa jalan alla lämmitä ja vanhassa talossa pitää olla lämpöä jalan alla :-)

   Poista