maanantai 19. marraskuuta 2012

Hyvästit harmaalle

Niinhän siinä sitten taas kävi että eteisen lattia ja portaikko vaihtoivat väriään. Tämä on jo kolmas kerta kun tympiydyin tuohon tilaan ja sen haasteisiin värien kanssa. Hups.

Eteinen on talvisin hyvin pimeä ja päiväsaikaankin siellä pitää olla valot päällä nähdäkseen edes jotain. Edellinen harmaa sävy lattiassa näytti keinovalossa likaisen siniseltä ja sai koko tilaan hyvin kalsean tunnelman. Välttääkseni saman valitsin uudeksi sävyksi oikein lämpimän ja vaaleamman värin ja nyt on portaikko sitten keltainen. KELTAINEN! Voi hyvää päivää... 

No, enpä luovuta vielä. Lattiaosaan olen tekemässä sabluunalla kuvioita ja eri värillä kuin mitä portaissa käytin. Katsotaa ensin kokonaisuus ja luovutetaan vasta sitten.

I got so bored of the grey in the stairs and decided to paint it with something more warmer color. Well, I don't know if this was one of my worst ideas since now its yellow. Yellow of all colors. I was aiming to pale warm beige...
Oh, well I'm planning on painting the floor using a stencil and a different color. I think I need to do that first and judge the yellow after that.

15 kommenttia:

 1. Ei tämä näytä ainakaan kuvissa keltaiselta. Nätti väriyhdistelmä minusta ja kuten Tiina tuossa totesi, toffeeta! Nam ;P

  VastaaPoista
 2. Kaunis väri ainakin kuvissa, vaikken keltaisen ystävä olekaan. Meillä on portaikko tummanpunainen, sellainen mitä monesti näkee näissä rintamamiestaloissa. Syö kyllä valoa melkoisesti. Maalausurakka tuntuu vaan kauhean isolta, varsinkin kun on lapsiasukkaita :) Blogistasi on kyllä saatu paljon inspiraatiota, kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Olen salaa seuraillut blogiasi ja tämä keltainen sai minut tulemaan kaapista. Meillä on kesäasunnoksi ostettu pikkuinen kivitalo ja siellä on käytetty keltaista keittiön lattiassa ja portaissa. Keltainen on pikkuhiljaa hiipinyt minun elämääni ja olen ehkä alkanut taas pitkästä aikaa pitää siitä sisustuksessa. Mukava nähdä sitä muuallakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että alkaisin pitää siitä. Ehkäpä se on tottumiskysymys minunkin kohdallani.

   Poista
 4. Aika kiva väri. Valoisaa ja raikasta.

  Itse valitsin sitten tapetoinnin sijaan seiniin 4 mm fanerit ja Uulan pellavasävyn. Lattiat ovat suopakuurattua mäntyä. Yläkerran portaat kans suopakuuratut. Ja pinta vaalenee jokaisen kuurauksen jäljiltä.

  Tykkään valosta ja vaaleudesta, en kuitenkaan mistään sairaalanvalkoisesta. Ja muuten alkuun nuo seinät näyttivät silmississäni tietyssä valossa ihan lappapuuron punaiseen vivahtavilta. Nyt on silmä tottunut ja olen oppinut arvostamaan sävyn vaihtumista valon mukaan. Tummassa pinnassa se valo vain katoaa sinne tummaan, eikä ainakaan minun silmissäni vaihda juurikaan sävyä valon mukaan.

  Eli light rules!

  VastaaPoista
 5. Pakko sanoa että näistä tulee lapsuus (ja vanhat puutalot) mieleen :D Minusta nuo portaat (tai eteinen kokonaisuudessaan) olivat tosi harmonisen sävyiset harmaana, ainakin kuvissa. Mutta ehkä olenkin vähän puolueellinen kehumaan harmaata, itselläni kun on juuri viime viikolla maalatut portaat, harmailla askelmilla... :)

  VastaaPoista
 6. Tuollainen vieno keltainenhan on aivan ihana väri, valoisa, lämmin ja kotoisa. Toivottavasti se sopii sinunkin silmääsi vielä ajan kanssa.

  VastaaPoista
 7. mulle tulee mieleen kinuskinen jacky makupala!

  VastaaPoista
 8. Eka kertaa sun blogissa mutta heti on pakko kysyä! Meillä kun tehdään porrasremppaa ja olen soutanut ja huopanut eri vaihtoehtojen välillä. Portaasi näyttävät kivoilta, mutta ovatko ne mahdottaman liukkaat? Jos laitamme maalatun laudan, vaatii mies metallisen liukuesteen (inhoan kaikkia metallisia liukesteitä), vaihtoehtona on korkkivinyyli, joka ei ole liukas mutta ei niin kiva materiaali................

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huomannut että se liukkaus on pitkälti siitä kiinni millaista pesuainetta käyttää. Toisista jää sellainen "kelmu" pintaan joka esim. villasukan kanssa saa jalan lipsumaan askelmilta. Tuo maalipinta itsessään ei ole mikään älyttömän liukas, mutta liukkaampi ehdottomasti kuin mikään vinyylimatto. Itse olen kyllä harkinnut myös jotain liukuesteitä portaisiin, mutta enemmänkin siksi kun nuo ovat tavallisia rappuja jyrkemmät.

   Poista
 9. Entäpäs sellanen idea että kokeilis miltä näyttää sellainen vanhanvihreän,armeijanvihreän ja hieman turkosihtavan maalisävyn välimalli :)olipahan hankalasti selitetty.

  Ja kun on se kuvio tulossa siihen lattiaan niin siihen sitten ne pienet keskineliöt olis kans sillä vihertävällä ja muuten sillä millä on aloitettu.

  Mukavaa joulun odotusta ihanalle bloggaajallle sinne!

  -Jaana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itse jos lisäisin kuvio-osaan kapeammat raidat valkoisten sisään esim. siniharmaalla ja neliöihin pienemmät keltaisella, mutta saas nähdä ny...
   Silmäni alkaa tottua keltaisiin portaisiin tässä pikkuhiljaa.

   Poista
 10. Mä olen aina rakastanut vanhojen talojen portaita ja tässäkin blogissa aina jään ihastelemaan porraskuvia. Nyt ostin oman rintamamiestalon ja sain omat portaat! Vielä kun osaisi päättää, miten niistä remppaisi maailman kauneimmat. <3

  VastaaPoista