sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pieni kirjasto

Olohuoneeseen muuttanut "uusi sohva" sai aikaan jonkin alitajuisen kaipuun pieneen kirjastoon. En ole oikein koskaan tykännyt pitää kirjoja esillä, enkä vähiten siksi kun nykyajan kirjat ovat niin kovin rumia, mutta vanhoissa kirjoissa taas on sitä jotain. Kesällä hamstrasin itselleni lisää ihastuttavia vanhoja opuksia ja ihan vain kauniin ulkonäkönsä vuoksi. Pieneen kasaan valikoin tarkoin kirjat niin, että kansien värit sointuvat toisiinsa, enkä yhtään katsonut mitä opukset käsittelevät. Sitä muutama immeinen on hieman naureskellutkin, aiheet kun ovat itsellenikin kovin outoja ja yhtä ja samaa kirjaa on läjässä kaksin kappalein, mutta kauniita ovat kaikki tyynni. 

The "new chesterfield" in the living room made me want to have a small library with it. I normally don't like books at sight but if the books are old enough it's a different story. I bought these books simply by the look, I didn't bother to see what the topics were. Only thing that mattered to me was that the colors of the backs match with each other. 

14 kommenttia:

 1. Mie en naureskele vaan ihastelen ! Samaa mieltä kirjojen ulkonäöstä. Kauniita ihania kuluneita kansia ja värejä. Mullaki rivi , mutta sun kirjasto on kyllä kivasti kasattu :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis pieni kirjasto. Tuo sohva, sillä on niin vahva sanoma "ajasta silloin ennen", että se pakottaa nykyajan ihmisen etsimään sille samaa henkeä.
  Minua on sama viirus puraissut, muuttoni jälkeen kun voin jo vähän " sisustaakkin". Kirjahyllyni päälle asettelin huolella wanhat kirjat, jotka olin sitonut muutossa pellavanaruilla pieniksi nipuiksi.( Pitänee niput purkaa, sillä huomasin että naru on tervaista ja on tehnyt jälkiä kirjojen kansiin..)

  Asetelma on mielestäni kaunis ja wanha vasu täydentää asetelmaa. Kannel lepää kirjahyllyä vasten, täydellistä!
  Taidankin laittaa blogiini kuvan asetelmasta tänään..

  VastaaPoista
 3. Olen katsellut näitä sun juttuja niin pitkään ja monta kertaa, mutta sanaakaan en ole saanut sanottua - muistaakseni. Korjataan asia nyt. Olet todella idearikas ja lahjakas. Sulla on silmää ja taitoa. WoW.

  Ja tuo asuntovaunuprojekti on mielenkiintoinen. Erityisesti koska ollaan isännän kanssa puhuttu pienen retrovaunun hommaamisesta ja sen tuunaamisesta todennäköisesti 50-luvun tyyliseksi lomapesäksi.

  VastaaPoista
 4. I can read in Finnish, but not write so well... But I love your new sofa and they become really nice with the years as the leather goes soft (my parents had same kind but in brown : ) Im also a big fan of old antique or vintage books and I totally agree with you about the look of modern books. The old once have that right look and feel about them, and I guess its teh history behind them that also draws me to them.

  You have a great collection and it goes well with your decor.

  VastaaPoista
 5. Todella näppärä ja kaunis pieni kirjasto!
  Mulla on aina ollut vähän sama homma et en oo niin tykänny pitää kirjoja esillä. Nyt oon kuitenki kelpuuttanu miehen rokkikirjat hyllyyn ja muutama vanha kirjakin on esillä :)

  VastaaPoista
 6. Minulla on muutama tuhat kirjaa - eivätkä todellakaan esillä, juuri tuosta syystä, että nykyiset kirjat eivät ole kauniita katsoa. Työhuoneen seinä täyttyy lundiasta lattiasta kattoon ja pari muuta seinää yläkerrassa. En muuten edes tykkää siitä, että ihmiset hiplailevat kirjojani. Silläpä pidän ne vähän erillään "paraatipuolesta". Välistä haaveilen kirjakaapeista. Sellaisista vanhanaikaisista, lasiovilla varustetuista. Mutta tällä kirjamäärällä olisi pikkasen kallis investointi. Ehkä sitten joskus...

  Olkkarissa, tuvassa ja vierahuoneessa minulla on sitten näitä kauniita vanhoja kirjoja hyllyissä. Ihan silmän iloksi, mutta myös lueskeltaviksi.

  Eikö muuten ole kumma, että nykyään suurin osa käyttöesineistä tehdään perin rumiksi?

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis pieni kirjasto! :) Itsellä on haaveissa järjestää kirjahyllyn sisältö värijärjestykseen selkämyksen mukaan...

  Mutta mistä tuo tajunnanräjäyttävän hieno lamppu on peräisin?

  VastaaPoista
 8. Maria, kumma on kyllä :-)

  Enne, lampun olen tehnyt itse http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2010/01/valoviritys-vai-designvalaisin.html

  VastaaPoista
 9. Upea valaistus ja tunnelma näissä kuvissa! Ja mikä sohva! Raikasta syksynodotusta!

  VastaaPoista
 10. Blogistani löydät sinulle jotain... http://donaamarillo.blogspot.com =)

  VastaaPoista
 11. OH.
  Juma mikä lamppu!!!
  Noo ei sohvassakaan vikaa, jo ei, mutmut. Toi valaasin, yyber.

  VastaaPoista
 12. Ihana pikku kirjanurkkaus, ja tuo valaisin on tosi tyylikäs.

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Olen sen itse kasannut vanhasta kameranjalasta ja kirpputorilta löytyneestä lampunkuupasta :-)

   Poista