torstai 16. elokuuta 2012

Anemone nemorosa

Tämän jättikokoisen opetustaulun ostin jokin aika sitten Salosta kirpputorilta. Taulu on ilmeisesti trion Jung-Koch-Quentell suunnittelema ja noin viiskyt-kuuskyt luvuilta. Taulu sopisi oikeasti parhaiten olohuoneeseeni, erityisesti suuren (110x84) kokonsa puolesta, mutta vielä toistaiseksi säilön sen eteisen seinällä kunnes olohuoneen ilmalämpöpumppuhirvitys irtoaa ja saan tämän sen tilalle.

This vintage teaching aid I got from a fleamarket in Salo. It's possibly from the 50's-60's and designed by Jung-Koch-Quentell. I'd love to put it in my living room, but I need to get rid off the hideous heat pump from the wall first. This print is really huge, it measures 110 x 84cm and looks almost as good hanging here too.

5 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis! Onko opetus enää noin kaunista? Tuskin...

  VastaaPoista
 2. Vaikken olekaan niin kovin vanha (vielä), niin minun aikanani ala-asteella (80-luvulla) käytettiin opetustauluja vielä viljalti. Ainakin siinä koulussa mitä minä kävin. :-)

  VastaaPoista
 3. Opetus ei todellakaan ole enää noin kaunista. Nyt menään opettajan itse ottamilla kuvilla. Ja vaikka hyvä olenkin kuvaamaan, niin kyllä kärsii noihin verrattuna silti. Missä hinnoissa nuo taulut nykyään on, siis järkitasolla? Muutamaan olen törmännyt ja hinnat ollut 50€ -- menee yli oman sietokyvyn. Ei kai ne kaikki niin kalliita?

  VastaaPoista
 4. Saariston kasvatti, tästä pulitin 35e, mutta kunto ei ole aivan moitteeton. Itsekin olen huomannut hintojen kivunneen pilviin näiden osalta. 50e on vielä suhteellisen halpa, jos on ehyestä opetustaulusta kyse. Olen nähnyt muutamia myydyn reippaasti yli sadan euron hintaan...

  VastaaPoista
 5. Enpä ole noin isoja opetustauluja nähnytkään. Upea!

  VastaaPoista