maanantai 5. joulukuuta 2011

Kuusenkoristeet I

Aloitin joulukuusen koristeiden mietinnän tänä vuonna jo elokuussa. Pohdin että olen joka jouluksi ostanut suuret määrät uusia koristeita ja kuinka turhalta se tuhlailu tavallaan tuntuu. Päätin silloin, puutarhakeinussa auringonpaisteessa maatessani, että tänä jouluna koittaisin keksiä koristeet ihan jostain muualta kuin kauppojen glitterhyllyiltä. Ja tietysti ensimmäisenä mieleen pelmahti vanhat avaimet joita omistin jo valmiiksi oivan määrän. Kuinka loistavat kuusenkoristeet noista tuleekaan! (Ja koittakaapa laittaa tuollaisia vanhoja avaimia nippuun ja heiluttakaa sitä nippua, on meinaan aivan ihana vanhanaikainen kilinä mikä tuollaisista lähtee.)

I started to plan my christmas tree in august, while laying in my garden swing in the sun. I thought that I usually spend quite a lot for new decorations every year and this year I should try to put an end to that. I started to think about what I already have in the house that I could use and I remembered these old keys. They'll be perfect for my tree!

10 kommenttia:

 1. Nää on niin ihania nää sun jutut! Niin uniikkeja !
  Aina innoissaan ko sulta on tullu joku postaus: että mitähän se pitää tällä kertaa sisällään ...
  Kannustan kyllä, että alat sitä kirjaa tekeen ja kaupaksi menis varmasti !

  VastaaPoista
 2. Loistava idea. Vanhat avaimet ovat hurjan viehättäviä, ja mielestäni sopivat kuusenkoristeeksi just eikä melkein :)

  VastaaPoista
 3. Peroonallista :) Nyt harmittaa etten aikoinaan pelastanut meidän pihasaunan avainta. Oli muuten ISO ja ruosteinen. Olisi saanut kivan muiston lapsuuden kodista. Mutta olin sillon niin nuori, ettei sellaiset asiat kiinnostaneet. Nyt harmittaa.

  VastaaPoista
 4. Oi,mikä ihana idea.Itsekkin olen kerännyt vanhoja avaimia kasan ja taidanpa apinoida ideasi.

  VastaaPoista
 5. Sulla nää ideat sitten on luokkansa parhaita! Loistavaa! Vaikka oon itse aloittanut bloggailun vasta hetki sitten, niin sun blogisi on kyllä yksi ehdoton suosikkini lukulistallani :)

  VastaaPoista
 6. Tulee mieleen mummolan joulu, jossa sai laittaa vanhat tinaiset kynttilänpidikkeet kuuseen ja sytyttää aivan oikeat kuusenkynttilät kuuseen palamaan. :)
  Tuohesta tehdyt kuusenkoristeet menisivät aika mukvasti avaimien kanssa.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana koristeidea! Vanhoista avaimista tulee aivan nostalgiafiilis. Nostalgiafiiliksissä puuhastelin omat ikkunakoristeet kun mallina oli vanhat tuohitähdet. Ohje löytyi onnekseni strömsön sivuilta :)

  VastaaPoista
 8. Hauska idea, eikä varmaan heti tule samanlaisia vastaan (ellei tästä nyt sitten leviä uusi muoti).

  Blogeja on mielenkiintoista lukea, koska niistä näkee vähän kuin salaa, miten muut ihmiset ajattelevat. Tulee niitä "oho, olemme tosiana erilaisia" oivalluksia. Tällä kertaa huomioni kiinnittyi mainintaasi "olen joka jouluksi ostanut suuret määrät uusia koristeita".

  Ihan oikeasti tämä oli todella pysäyttävä kirjoitus, ja herätti heti suuren joukon kysymyksiä. Mitä teet niille edellisvuotisille koristeille? (Kaapeista luulisi loppuvan säilytystilan?) Vai heitätkö pois? Minne? (Roskis, kirppis, pelastusarmeija?) Entä vanhat perintökoristeet, vai onko sellaisia, lasten askartelut? Tuleeko niitä jonnekin, vai kaikkiko aina uusiksi puhtaalta pöydältä?

  Saankohan ensiyönä ensinkään unta, kun pohdin näitä... ;-)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, kaikki edelliset koristeet ovat pakattuina säntillisesti omiin laatikoihinsa kunkin joulun väriteeman mukaan. Ei niitä nyt niin kovin montaa laatikkoa ole. Kolme eri teemaa on ollut joita olen vaihdellut ja sekoitellut keskenään plus vanhat "perintökoristeet" ja lapsen (ja omat lapsuuden)askartelut. En osta joka jouluksi KAIKKEA uusiksi siis ;-). Koristeet eivät laatikoissaan pölyynny, lainailen niitä tuttaville ja sukulaisille aina jos joku halajaa vaihtelua omiin koristeisiinsa. Myöskin myyn kirpputorilla ylimääräisiä tai lahjoitan hyviin tarkoituksiin (ja sitten ostelen taas lisää, koska olen oikeasti vähän joulukoristehullu xD.)

  VastaaPoista