lauantai 10. syyskuuta 2011

Tiskivalo

Vihdoinkin saatiin asennettua keittiön tiskipöydän työpistevalot paikalleen (kiitos Tapsa!). Nyt näkee tiskata kun ennen joutui arvailemaan että tuliko puhdasta vaiko ei. Nyt näkyy myös vähän liiankin kanssa se miten tuo ikean lastulevy on hajonnut reunoistaan, mutta minkäs teet kun ei sitä ole suunniteltu tiskipöydäksi alunperinkään. Onneksi vanhan talon tyyliin sopii hieman rispaanutnut tiskipöytä oikein hyvin.

At last I got lighting over my sink in the kitchen. It's been really nice to do the dishes now since I can see what I'm doing. The only bad thing is that I can really see the damages on the counter top. This ikea's chipboard wasn't made to be a draining board but little did I know when I put it there. Luckily the shabby broken style goes well in our old house.


Myös tällaisten aarteiden "tiskaaminen" on nyt paljon mukavampaa. Ei tule enää paistettua havunneulasia ja sammalta, ötököistä puhumattakaan.

Cleaning these funnel chantarelles was also joyful in the good light. No fear of eating moss and pine needles anymore.

15 kommenttia:

 1. Oltiin tänään puutavaraliikkeessä ja näytin myyjälle kuvaa teidän eteisestä, jottaettä tuollaista paneelia tarvittaisiin. Arvatenkaan ei ihan kuvasta pystynyt sanomaan, että mitä paneelia se on, jotenka mä nyt tiedustelen asiaa täällä kommenttiboxissa hih! Elikäs onko se valeponttipaneelia,kutsutaan myös sisarpaneeliksi? Vai jotain ihan muuta?

  Joskos jotain ihan muuta, niin kuinka leviä se itse paneeli (ulkoneva kohta) on ja sitten se rako paneelien välissä?

  Onko porraskäytävässä eri paneeli kuin itse eteisessä?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi, mun olettamukseni mukaan mulla on just sitä valepontti- eli sisarpaneelia (Vuodelta 1946). Ulkoneva kohta on noin 5cm ja vajaa 1 cm väli (kapenee pohjaa kohden). Porraskäytävä ja yläkerta on samaa paneelia.

  VastaaPoista
 3. Kiva lautas/kuivausteline, mistä oot löytänyt? Mulla on Ikean teline, muttei se ole noin hauskan näköinen.=D

  VastaaPoista
 4. bellagio, tuo on ikean teline. Ostettu pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
 5. Ihana kokonaisuus <3 onko lavuaari keramiikkaa? jos on niin kuin kestää tiskaamista eli siis esim miehen pesemässä kattilaa tms? :)

  VastaaPoista
 6. Mymmeli, on keramiikkaa (ikean malli tämäkin) ja kestää ihan siinä missä wc-altaatkin. Muutama naarmu on meilläkin jo tullut mutta ei mitään häiritsevää vielä, vaikka mies on tiskannutkin silloin tällöin (enemmän siinä astiat kärsii kuin allas).

  VastaaPoista
 7. Meillä olis tiskipöydän uudistus edessä, olen ajatellutkin ettei ehkä kuitenkaan kannata laittaa tasoa ja upotettua allasta, teräksinen kestäis paremmin vettä.
  Tommonen taso juttu olis vaan niin kaunis!
  Ihanat nuo kaapit, onko ne 50-luvun? Meillä olis isossa eteiskomerossa varastossa tän talon vanhat puiset kaapit, katsotaan josko saatais ne joskus hyötykäyttöön :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Joku sentään saa asennettua tiskipöydän valon. Meillä tuo sama vitsaus ollut vaivana jo useamman vuoden ja näin syksyisin ottaa erityisen koville =) Mukava tämä sinun blogisi - taidampa jäädä pidemmällekin vierailulle

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa! Muutin juuri uuteen asuntoon, jossa ei ole min-kään-lais-ta valoa työtasoille ja tiskipöydälle, ja olen tässä pari viikkoa miettinyt, että mitä ihmettä asialle pitäisi tehdä. Onko valojen asentaminen vaativa homma? vinkkejä?

  VastaaPoista
 10. Noora, kannattaa kysyä jostain sähköliikkeestä. Tiskipöydän valoissa ainakin pitää olla joku tietty IP-luokitus. Minun valot asensi ihan ammatti-ihminen joten ei itse tarvinnut ajatella muuta kuin valaisinten ulkonäköä :-)

  VastaaPoista
 11. Voi että! Kolme vuotta olen etsinyt itselleni keittiötä - en ole oikein tykännyt mistään tarjolla olevasta. Ja kuinka ihmeellistä, että vahingossa eksyin blogiisi ja tajusin, että tämähän on tässä!!!! Itselläni on sattumalta juuri noita kaapistoja. Osa käytössä keittiössä, osa saunakamarissa. Olen tykännyt niistä, mutta en ole tullut ajatelleeksi "modernisoida" niitä käyttökelpoisimmiksi.

  Nyt sitten vaan hommiin!!! Kiitos hirveästi vinkistä, itse en olisi koskaan keksinyt, vaan varmasti vielä kymmenen vuoden päästäkin olisin yhä vaan etsinyt sitä itseni näköistä keittiötä. Minä kun en tykkää noista "tekopuisista" ratkaisuista. Jouduin käymään sahalla tilaamassa puolipaneelipuutkin oikeasta puusta, kun ei tuntunut löytyvän normirautakaupan tarjonnasta muuta kuin näitä "tekopuisia".

  Nyt sitten kysymys: Tiskaatko tuossa altaassa - vai onko sinulla tiskikone myös käytössä? Tutkailin noita altaiden mittoja ja tuo yksialtainen tuntuisi olevan sopivampi silmään, mutta jäin miettimään sen käytännöllisyyttä. Tosin tämä minun talouteni on yhden aikuisen naisen ja kolmen suurikokoisen koiran talous, joten tiskiä ei nyt hirveästi ole tiskattavaksi. Siksi ei ole sitä tiskariakaan.

  Toinen kysymys: Mistä ostit nuo metallijalat kaappeihin?

  Kolmas kysymys: Tiskipöydän pöytälevy - onko se mitä materiaalia? Itse olen pohtinut mahdollisesti puista työtasoa. Pitää taas varmaan käydä siellä sahalla asioimassa. Mutta olen kyllä avoin muillekin mahdollisuuksille - tosin en kivelle, metallille enkä sille "tekopuiselle".

  Kiitollisena vieläkin tästä blogista,
  "toinen-Maria"

  VastaaPoista
 12. Hei kaima, Tiskaan tuossa altaassa, tiskikonetta ei ole - vielä. Allas on itsessään oikein hyvän kokoinen tiskailuun kolmihenkisessä perheessämme.

  Kaappien metallijalat ovat ikeasta.

  Suosittelen puista työtasoa, itselläni on tuo pinnoitettu sahajauholevy ja se on neljässä vuodessa mennyt aivan piloille jo kun ei kestä veden kanssa lotraamista.

  VastaaPoista
 13. Vielä kysymys tuosta allasratkaisusta. Onko sulla tuon roska-astian takana putket näkyvissä vai oletko ratkaissut jotenkin toisin homman?

  Itselläni ainakin tuo nykyinen putkihärpäke - eli vaha valurautainen viemäriputki, josta jatkuu ruma muovinen ruttuputki altaaseen, on se verran ruma ratkaisu, että en haluaisi sitä esille. Pitänee keskustella jonku "putkitieteilijän" kanssa, että voisiko tuohon valurautaiseen yhdistää yhtään siistemmän näköistä härpäkettä. Toinen ratkaisu tietenkin on, että koko putkisysteemi olisi silmältä piilossa.

  Roska-kori ei ole minulle ratkaisu, koska nämä rakkaat helvetin esikartanon pedot pitäisivät sitä vain ylimääräisenä tarjoiluastiana. Ovat sen verran näppäriä, että osaavat avata vaivatta suurin piirtein kaikki lukitukset.

  VastaaPoista
 14. Maria, putket on ihan näkyvissä, tosin menevät ihan takana ja vasemmalla, joten kovin silmiinpistävät eivät ole.

  VastaaPoista