torstai 10. helmikuuta 2011

Salusiinimania

Siis nyt oli aivan pakko saada kettiön ikkunoihin salusiinit, kun kevätaurinko paistaa. Olin ajatellut oikein korkeita salusiineja, kun ikkunoista näkee ikävästi naapuritalon parkkipaikalle ja etuovelle. Salusiinit antaisivat juuri sopivasti yksityisyyttä valon määrästä tinkimättä eikä tarvitsisi aamuisin kömpiä sälekaihtimien pimentämään keittiöön.
Noh, korkeat salusiinit matalissa ikkunoissa yhtälö ei oikein toimi jos ei halua ikkuinoiden näyttävän vieläkin matalammilta. Yläkappa olisi melkein pakko olla, koska naapuritalon yläkerrasta on suora näköyhteys ilman. Lopputulos ei nyt kuitenkaan näytä ihan siltä kun toivoin...

Kuten kuvista näkyy ennen ikkuna näytti olevan korkeampi ja nyt melkoisen matala. Yläkappa vain on rumuuttakin rumempi. Ilman kappaa ikkuna on liian alastoman näköinen. Suora kappa voisi ehkä olla parempi, mutta sen pitäisi olla ylempänä jotta ikkuna näyttäisi suorakaiteen eikä neliön malliselta. Oh ja voih. Salusiinifantasiastani alkaa tulla salusiinipainajainen, mutta vielä en heitä kirvestä kaivoon kumminkaan.

Desperate for half curtains in my kitchen. Not quite sure how to make them work though.

12 kommenttia:

 1. Kauniit!! Ja eka kuva on niin ihana :)

  VastaaPoista
 2. Miten olisi ikkunakalvo? Meillä on sellaista keittiössä eikä naapurin parkkipaikka riko ruokarauhaa :)

  VastaaPoista
 3. Kivat salusiisnit sulla! Mä tein ihan päinvastoin ja vetäisin tällä viikolla loputkin verhot pois. Nyt meillä on ihan kalju ikkuna ilman mitään verhoja. Naapureita ja katu kyllä on, mutta en aio välittää:)

  VastaaPoista
 4. Mites olisi laskosverho, jonka kiinnittäisit ikkunan oikeeta yläreunaa korkeammalle. Huijaisit ikkunan korkeammaksi ja voisit tarvittaessa laskea verhon salusiineihin asti.

  Kiva blogi..
  Sini

  VastaaPoista
 5. Entäs sellainen yläverho, joka on kuin paneeliverho sivuttain? Siis ei mitenkään rypyllään? Hitsit kun nää mun termit on kohillaan...

  VastaaPoista
 6. Netistä löytyy myös kivoja ikkunatarroja, sellaisia olen itse ajattellut keittiön ikkunaan. Minullakin on salusiinit, ajotieltä näkee suoraan keittiöön. Mutta en ole ihan täysin tyytyväinen minäkään näihin.. Yläkappaa tähän ei ole onneksi tarvinnut, sillä se ei millään mahtuisi näihin minun mataliin ikkunoihin - saisi alkaa jo katosta ;)

  En ole itse keksinyt mitään ratkaisua, nyt odottelen innolla, josko sinulta saisin vinkkejä..

  VastaaPoista
 7. Minäkin ehdotan ikkunakalvoa, sellaista ihan perus vaaleaa joka estää näkyvyyden, mutta päästää valon läpi!

  VastaaPoista
 8. Ei ikkunakalvoa, ei sitten ikinä. Haluan välillä kurkkia pihalle. Ratkaisu painajaiseeni alkaa olla jo lähellä. Kokeilen suorempaa ja paksumpaa yläkappaa, nostan sen myös korkeammalle. Pitäkää peukkuja, että "natsaa" ;-)

  VastaaPoista
 9. Aikoinaan käytettiin paljon salusiiniverhoja, jotka peittivät n. 2/3 ikkunasta -> paremmin peittää ja ikkunakin näyttää korkeammalta. Eli yläosa ilman verhoja ja tanko ylempänä. :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, joo olen nähnyt, mutta vain korkeammissa ikkunoissa. Nämä minun ovat melkein kantti kertaa kantti. Ei saisi ikkunaa näyttämään korkeammalta.

  VastaaPoista
 11. Mitä sinulla on salattavaa? ;)

  Ensimmäisen kuvan verhot näyttää mielestäni näteimmiltä, salusiinit taas ovat aivan kauheat! Itse en sellaisia huolisi, varmaan jääny traumat lapsuudesta...

  Mut tsemppiä että saat ongelman ratkaistua :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi, esimerkiksi se miltä näytän aamuisin ;-)

  VastaaPoista