torstai 24. helmikuuta 2011

Peltiostoksilla

Keittiön edellinen roskis oli myös ikean mallistosta, mutta ilman polkumekanismia. Ruokaa laittaessa usein on molemmat kädet varattuina ja ainaisen kannenpudottelun uuvuttamana poikkesinkin ostamaan tämän hienon jalalla painettavan mallin. Samalla ostoskassiini eksyi myöskin peltinen viehättävä kastelukannu sekä muutama puoli-ilmainen kukkapurkki. Nyt kun muistaisin vain minne olen piilottanut yrttisiemenkokoelmani voisin nimittäin jo laittaa jotain viheriäistä purkkeihin kasvamaan.

Went to Ikea just to buy a new trash can, but as always came home with more. I plan to plant something nice to those tin cans as soon as I find my collection of herbseeds.

17 kommenttia:

 1. YES!
  mina sain avokadot kasvamaan,
  kevat tekee tuloaan punavuoressakin!

  VastaaPoista
 2. heipä hei!

  Ihana keittiö!keittiöremontti edessä ja hakusessa jotain tuon tyylistä kaappimallia...nyt tiedustaisinkin, että mistä nuo ihanat kalusteet ovat?entäs onko vinkkejä mistä saisi vastaavia?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, keittiöni on saatu ystävän isovanhempien purkutalosta. Vastaavia retro-keittiökaappeja pyörii silloin tällöin huuto.netissä. Jollain keittiövalmistajalla oli mallistossaan 50-luvun tyylinen ratkaisu, mutten nyt tähän hätään muista kenellä...

  VastaaPoista
 4. Teillä on tosi söötti keittiö,just tuollaisesta tykkäisin.Ikean polkuroskiksesta ei valitettavasti ole paljon positiivista kerrottavaa,meillä ollut vaipanvaihtonurkkauksessa se ja kansi lenksuaa miten sattuu ja nousee vain puoleenväliin..Mut ehkä meil on viallinen kappale,toivottavasti siulla toimii.

  VastaaPoista
 5. Uusvanhoja keittiökalusteita rintamamiestyyliin saa ainakin tuolta, mittatilaustyönä:

  http://www.domusclassica.com/keitti%C3%B6kaapistot_cat_411.html?jsh_id=1849d4c631e8450126842f45a3d0083c

  Itsekin ihalilin peltipurnukoita Ikeassa, jostain kumman syystä en ostanut. Olisi pitänyt :-D

  VastaaPoista
 6. Nyt muistin, se oli Kvänum joka teki retro-keittiöitä. www.kvanum.com

  VastaaPoista
 7. Teidän hella on käsittämättömän sympaattinen! Onko se vanha? Meillä on vanha hella (melkein samanlainen kuin Vihreässä talossa) mutta tähän asti se on toiminut laskutasona. Mitään tietoa sen toiminnasta ei ole, mutta minusta olisi ihana saada se käyttöön. Mietin vain onko se yhtään järkevää tai edes turvallista.

  Anonyymille, me löydettiin vastaava 50-luvun keittiökaapisto rintamamiestalo.fistä. Joku halusi siitä eroon modernin keittiön tieltä.

  VastaaPoista
 8. Jutta, hella on vanha ja kovassa käytössä. Miksipä tuollainen vaarallinen olisi. Vihreän talonkin hella käy ja kukkuu. Kokeile sitä omaasi, josko toimii niin käyttöön vaan, sähköä saattaa tosin syödä vähän enemmän kuin uudemmat.

  VastaaPoista
 9. Voi miten upiat kaapistot teillä on keittiössä! Tuollaisia enää harvoin on taloissa jäljellä, kaikki on 80-luvulla revitty pois. Ja yrttisiemenkokoelma on täälläkin haussa, muuton jäljiltä kylläkin ihan hukassa ;)

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva tuo teidän työtaso. Onko se Ikeasta myös?

  VastaaPoista
 11. Maria, kiitos tiedosta! Täytyypä etsiä hellaan sopiva johto ja testata saisiko sen toimintaan.

  VastaaPoista
 12. Hei Maria, kuinka syvä - siis syvyys suunnassa lattiaan päin - tuo allas on? Yritin katsoa Ikean sivulta, mutta siellä mainitaan vain leveys ja syvyys kahteen suuntaan. Yritän pohtia saisinko upottettua altaan vanhaan tiskipöytään, jonka alla on kaappi. Eli siihen tiskiallaskoteloon kaapin yllä.

  Kiitollisin terveisin
  Kaimaasi :)

  VastaaPoista
 13. Kaimaani, allas on suunnilleen 18,5cm syvä alaspäin. Mitattuna tuon tason yläreunasta.

  VastaaPoista
 14. Kiitos. Nyt rupeen mittaileen kaappia sillä silmällä! Voi vitsit, ehkä nyt saan sen unelmieni keittiö, jota olen kaipaillut nämä kolme vuotta, jonka olen tämän talon omistanut!

  VastaaPoista