lauantai 12. helmikuuta 2011

Erään puutarhan synty.

Monessa lukemassani blogissa haikaillaan kesän perään ja esillä on ihania kuvia pihoista ja puutarhoista. Erityisesti pidän kuvasarjoista joita on otettu tietyin aikavälein, kuvia joista näkee puutarhassa tapahtuneen muutoksen. Kaivoin koneeni kätköistä kuvia puutarhani muodostumisesta yhdestä kohtaa kuvattuna, vuoden välein. Ihan itseäkin ihmetyttää kun näitä katsoo, sen verran on piha muuttunut.

Just love when people blog about changes. Here's my change. The garden from the doorsteps from 2007 and now.

Huhtikuussa 2007 pihalla ei ollut paljon muuta kuin soraa, kiviä ja remontista tullutta jätettä. Huvimaja oli pihan ainoa kaunistus, kaikki muu pelkkä kauhistus.

Yard in april 2007. The gazebo being the only pretty thing there.
.
Toukokuu 2008. Vähän on jo vihreää soran seassa. Hirveimmät jätekasat ovat kadonneet ja jonkinlaisia kukkapenkkejä on alkanut muodostua. Naapuritalot vielä näkyvät selvästi ja kovin suojaisa ei piha vielä ollut.

May 2008. A little better. The garden starts to form.

Toukokuu 2009. Lisää vihreää ja pihalaattoja (siitä postailin tännekin silloin aikoinaan.) Tuona kesänä pihalle istutettiin ja istutettiin ja istutettiin. Haave runsaasta puutarhasta piti saada toteutettua.

May 2009. A little greener. Made two stone patios too. I remember that summer we planted a lot.

Elokuu 2010. Hups, minne se piha oikein katosi? Uskokaa tai älkää mutta tämä kuva on otettu melkolailla samasta kohtaa kuin edellinenkin. Pikkuisen on vain kasvanut tuohon eteen. Oranssi leikkimökki ei ole hautautuneena kasvimereen vaan se muutti pois pihaltamme uuteen perheeseen.  Edellisen kesän tehoistutus tuotti tulokseksi melkoisen tuuhean puutarhan. Nyt odottelenkin vain, että tuo vihreys kasvaa vielä muutaman metrin ylöspäin, sitten minulla onkin haaveideni salainen puutarha. Oi tulisi jo kesä!

August 2010. Now we can start calling that a garden.

16 kommenttia:

 1. Puutarha ja kesä, mitä ihanaa arkipäivän luksusta!

  VastaaPoista
 2. Oho tosiaan mikä muutos vikassa kuvassa :))

  Meillä puutarhan hoito on ympärivuotista hommaa kun talvet ovat lämpimiä. Mulla käy puutarhuri apulaisineen tekemässä isoimmat työt ja välipäivinä kastelen itse. Sen enempää viherpeukaloa mussa ei ole vaikka pidänkin puutarhastani :))

  VastaaPoista
 3. moikka!

  Olen jäänyt kaipaamaan blogilistaa, joka oli siun blogissa aiemmin. Olisiko mahdollista saada listaa uudelleen esiin, vaikka edes yhteen postaukseen?kadotin sen mukana monta blogia, joita seurailin siun blogin kautta!

  VastaaPoista
 4. Sitä sanotaan et n4-6v kestää puutarhan perustaminen ja mitä isompia taimet sen nopeemapaa toki.Mitä mahtaa olla nuo etualan kovasti kasvaneet pensaat? Tietäis vaikka kokeilla omallakin pihalla kun tuntuvat kasvaneen vauhdilla!

  VastaaPoista
 5. Ekalle anonyymille, laita mulle s-postia osoitteeseen dgsisustusmania(ät)hotmail.com niin laitan sulle listan niiltäosin kun muistan mitä siinä oli.

  Toiselle anonyymille, se on taikinamarja siinä etualalla.

  VastaaPoista
 6. nice blog ;]
  if u want follow me and write comment ;p

  VastaaPoista
 7. Upeaa, olen vaikuttunut! Teillä on niin kaunis piha. Kuvasarjasi antaa minullekin uskoa, että näkymät naapureihin on mahdollista joskus peittää.

  VastaaPoista
 8. Wau, mikä muutos.
  En tiennytkään että pihanne oli noin aneeminen alkujen alkuun. Olen nähnyt vain upean lopputuloksen.
  Sulle riittäs hommia enskesänä pihasuunnittelun puolella :)

  VastaaPoista
 9. Ei kai tämä(kin) vanha talo ole jätetty keskelle uusien talojen kommuunia. VOE ei.

  VastaaPoista
 10. Uusi yritys kommentoida... edellinen hävisi netin avaruuksiin :/
  Tuo on hyvä ajatus kuvata pihaa niin näkee sen muutoksen vaikka se päivittäin seurattuna tuntuu tuskallisen hitaalta ja että mitään ei tapahdu... Minä en kyllä odota kovinkaan innolla kesää kun meidän pihalle leviteltiin syksyllä savimaata joten nurmikko ja vihreys on muisto vain.

  VastaaPoista
 11. Nää ennen - jälkeen postaukset on huippuja! Saan niistä virtaa, täysin tyhjälle betoniparvekkeelle kun pitäisi saada kevääksi, kesäksi ja syksyksi eloa. (Tähän asti mulle on riittänyt haasteeksi ruukkubasilikan pitäminen hengissä edes kaksi päivää.)

  VastaaPoista
 12. tämä onkin kunnon puutarha, tulee kyllä kasvamaan ja olemaan salainen mielen lepopaikka, eikä ehkä vaadi niin paljon työtä kuin porkkana penkki tai muut pikkukasvit. rehevyys on upeaa.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa! Kiitos tästä postauksesta. Minä olen niitä kevään hinkujia myös. Ihme etten itse koskaan muista ottaa tällaisia kuvasarjoja. Olisi niin hieno jälkikäteen katsella kehitystä.

  Puutarhailu on niin rakasta ja tärkeää. Aion raahata huomena pinon puutarhakirjoja yöpöydälle. Nyt viimeistään alkaa maaninen puutarha-ajattelu :)

  VastaaPoista
 14. Hups! Kommentti tuli yhdistyksen nimissä vaikka omana piti.

  VastaaPoista
 15. Wau :) Pikkuisen täällä koittaa muka viherpeukalo kutittaa toivottoman kaktuksentappajan kädessä ja ihailen millaisen runsauden olet pihalle saanut. Salainen puutarha olisi mahtava homma, mutta huvimaja tai kesäkeittiö meni kyllä samantien haaveiden listalle :)

  VastaaPoista
 16. Rakastan tuota teidän huvimajaa. Olen aina ollutkin hieman kateellinen, kun näitä olen muiden pihalla nähnyt! Ehdottomasti myös meillä hankintalistalla. Pari vuotta sitä olen jo miettinyt, mutta josko nyt olisi aika.

  VastaaPoista