tiistai 7. syyskuuta 2010

Tästä se lähtee taas


Eteisen lattia ja portaikko saa vihdoin ylleen uuden maalipinnan. Vanha mudanruskea väri oli alkanut ja aikaa sitten tympiä imelyydellään, mutta uusiin maalaushommiin pääsen vasta nyt, kun tupa on tarpeeksi tyhjä ja yläkertaan ei tarvitse päästä muutamaan päivään.
Uudesta väristä voin kertoa sen verran, että se on harmaa. Hyvin tarkoin harkittu harmaa, jonka sopivuus muihin lattioihin ja seiniin selviää vasta kun se on sivelty kiinni. Jännittää jo, että miten tässä miten käy, mutta uskon vakaasti onnistuneeni värivalinnassani. Kuvareportaasi lopputuloksesta tulee heti kun väri on kuivunut.

Here we go again. It didn't take me long to get bored of that brown color on the hallway floor and stairs. Grey should solve that problem for me.

6 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa kovasti portaiden maalaus. Meinaatko hioa portaita ennen maalausta vai siveletkö uuden maalin pintaan hiomatta?
  Olisi kiva kuulla aiheesta enemmän :)

  VastaaPoista
 2. allidaalia, Minähän olen niin laiska, että mitään en hio :-) Maalipesulla pesen ja uutta pintaa päälle. Alempi ruskea on saman merkkistä maalia kuin uusikin, joten siihen ottanee ihan hyvin kiinni.

  VastaaPoista
 3. Harmaa väri on varmasti nappi valinta portaisiin.Tarpeeksi valoisa,mut ei valkea...
  Minäkin olen laiska hiomaan,että mitään en hio...vain puhdistus ja uutta maalia pintaan.Ei edes maalinpesuainetta:)

  VastaaPoista
 4. Hei! Onko tuo betolux kallista? Itse olen myös mietiskellyt lakatun mäntyportaikon maalaamista..

  VastaaPoista
 5. Minni, ei se ole mielestäni sen kalliimpaa kuin tavallinenkaan maali. Tuo vajaa 3l ämpäri maksoi noin 45e.
  Lakatut pinnat minä kyllä hioisin ennen maalausta. Siinä ei muuten tuppaa pysymään maali kiinni kirveelläkään tollasessa kuluvassa käytössä niinko portaat.

  VastaaPoista
 6. Heip! Suosittelen rintamamiestaloon ja miksei kaikkiin muihinkin taloihin lautalattioihin Tikkurilan Permo-puulattiamaalia mieluummin kuin Betoluxia. Johan nimikin sen kertoo :). Kannattaa hioa vähintään kevyesti ennen maalausta, samalla vaivalla se melkein käy kuin maalipesukin. Permossa on nykyään jo muoveja mukana (on alkydimaali) joten jos haluaa laadukkaan rintsikaan sopivan maalin olisi paras vaihtoehto Uulan Puulattiamaali. Siinä on käytetty pellavaöljyä ja luonnonhartseja eli mukana ei ole polymeerejä tai muuta vanhaan taloon sopimatonta. Itse vetäisin aikoinaan Permoa lankkulattiaani, on todella hieno just kylmän harmaana. Kiiltoa on enemmän Permossa kuin Uulan puolihimmeässä maalissa. Joidenkin mielestä juuri kiilto tuo hienoimman fiiliksen maalattuun puulattiaan. Todella upeat portaat, fiilistelen myös noita emali-kilpiä!
  -Elli

  VastaaPoista