perjantai 22. toukokuuta 2009

Erään multakasan muutos

Takapihalla kolmatta vuotta maannut ja rikkaruohottunut multakasa sai kyytiä, kun lapselle piti saada oma kasvimaa. Pari päivää meni mieheltä ennen kuin kasa vihdoin talttui ja siirtyi etupihalle pressun päälle odottamaan noutajaansa (kasa matkustaa parin kilometrin päähän kaverin pihalle täyttömaaksi).


Pihallamme joskus muinoin sijainneen grillikatoksen vanhoista parruista tehtiin jäljelle jääneelle multakeolle kehykset ja multaan sekoitettiin aimo annos kanankakkalannoitetta sekä kasvuturvetta. Sitten sinne istutettiin, sokeriherneitä, tilliä, äidille sipulia ja rucolaa, lapselle porkkanoita ja ruohosipulia sekä oreganoa. Kunhan ilmat lämpenevät saattaa penkkiin vielä ilmestyä paprikaa ja tomaattiakin.
Lopputuloksesta tuli melko hauska. Hieman tuollainen rappioromanttinen. Ehkäpä raijaan tuonne jossain vaiheessa kätköistäni vielä lisää romua tunnelmaa luomaan :-)


4 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa että teitte oman pienen kasvimaan! Kivaa seurata kun alkavat kasvamaan ja kyllä kelpaa sitten popsia oman maan herkkuja kesällä:)

  VastaaPoista
 2. Ihana kasvimaa! Tuntuu, että blogimaailmassa on melkoisesti viherpeukaloita...

  Iloa pihahommiin!

  VastaaPoista
 3. Suloinen pieni kasvimaa!

  Tänään pitäisi minunkin upottaa kynteni multaan. Tuntuu vain ettei mistään löydä tarpeeksi rautalangasta väännettyjä ohjeita kasvimaan tekoon. Eipä sillä että se kai mitään ydinfysiikkaa olisi mutta aina varmempi kunnon ohjeilla :)

  VastaaPoista
 4. Minä googletin puutarhan perustaminen ja sillä löytyi oikein hyviä ohjeita. Muistaakseni itse katsoin Biolanin sivuilta ohjeet maanparannukseen.

  VastaaPoista