tiistai 19. elokuuta 2008

Kunnon mummohellaTällä hellalla ei tehdä mitään pikaruokaa. Mummollani oli aikanaan samanlainen ja löydettyäni tämän kaunokaisen huuto.netistä sain ainakin osin selville mummoni hyvän keittotaidon salaisuuden. Hitaasti hyvä tulee - todellakin ja kermaa ja voita ei säästellä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen jo hetken seuraillut mahtavaa blogiasi (löysin tänne siskosi kautta aikoinaan). Bongasin mahtavan keittiösi ja sitten tuon hellan! Meillä olis nyt mahdollisuus ostaa samanlainen fiftari-hella ikiomaksi (induktioliesi lentäisi kaaressa kankkulaan!). Olisin mieluusti kuullut muutaman kommentin sen toimivuudesta.. On varmasti hidas ja kaikkea kamalan epäkäytännöllistä, mutta siitä viis: onnistuvatko perus-kakkupohjat ja pitsat tällä uunilla? Muuta en siltä vaatisi.

    VastaaPoista
  2. Elina, siis voin suositella lämpimästi. Hidas on kuin mikä, mutta ainakin hellaan saa uudet levyt, ja meillä yhdessä oinkin. Joku joskus sanoi, että uuniinkin voisi vaihtaa nykyaikaiset vastukset. Pizzat sun muut tulee ihan siinä missä uudemmillakin uuneilla, leipomuksia en ole tehnyt, kun en tiedä noita lämpötiloja - uunissa on vain I, II, ja III sekä ylä- että ala lämmöille. Pitäis mittarilla katsoa.
    En vaihtais tätä hellaa mihinkään!
    Ruoka maistuu ihan erilaiselta kun sen on ajan kanssa tehnyt.

    VastaaPoista