keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Kukkalamppua askartelemassa

Tarttin asuntovaunulle jonkun uuden kivan kohdevalaisimen sängyn yläpuolelle, mutten ollut löytänyt mitään mieluista mistään, joten suunnitelma oli sitten askarrella sellainen itse. Lampunosasia oli omissa varastoissa jonkun verran ja Joken osto- ja myynnistä löytyi pari puuttuvaa palasta lisää. Oli varsi jostain vanhasta kattokruunusta, lampunkanta, kukkakoriste ja sopiva varjostin, mutta jotain piti keksiä mihin kiinnittää kaikki ja yhdestä isosta piparkakkumuotista se ajatus sitten lähti.

Sahasin liimapuulevystä (vanha kaapinoven palanen) robustisti kukkasen ja vuolin ja porasin siihen paikat varrelle ja johdolle.  Tuossa kattokruunun varressa oli vähän hintsusti kierteitä, joten aika syvän kuopan sain tuohon keskelle sitä varten tehdä, mutta siinä se prikan ja mutterin avulla pysyy aivan tukevasti kiinni kuitenkin. 

Sitten hioin kukkasen melko ylimalkaisen huonosti, maalasin sen kalkkimaalilla vaunulle sopivaan vihreään sävyyn ja kiinnitelin kaikki johdot ja palaset kiinni niin kuin oikeassa valaisimessa kuuluu olla. 

Ja siitä tuli oikein hauskan näköinen pieni kukkalamppu! Kivasti vanhan näköinen (johtoa ja katkaisijaa lukuunottamatta) ja muodoiltaan siro, sekä tyyliini sopivan romuluinen sahanjälkineen ja muineen tuossa kukkaosassa.

Ja se sopii vaunulle aivan täydellisesti, vaikkei siellä juuri nyt ole sähköt päällä, jotta tämän valsemaan saisi. Täräytin sen nyt kuvia varten vain yhdellä ruuvilla kokeeksi tuohon seinälle, koska tuolla on niin iso kaaos päällä seinärempan vuoksi, etten voi tätä nyt tähän kiinnittää, koska tiellä olisi.

Ja aika hyvä silmä pitää olla, kun sitä tuossa katsoo, että osaa kuvitella tuon melko kauhian avatun seinän jälleen siistiksi ja valkoiseksi taustaksi lampulle. Mutta se on toinen tarina se, nyt nautitaan hetki tuosta nätistä lampusta ja sitten fiksataan tuo seinä.

Wanted to get a cute little wall lamp for my caravan and since couldn't find one ready I made it there myself. It's so pretty there if you can look past the opened wall that's waiting to be fixed. But that's another story, now I'm happy how well this lamp turned out.

1 kommentti: