perjantai 25. toukokuuta 2012

Elossa!

Männä talveksi lumihankeen unohtamani tulppaani-istutus voi hyvin. Luulenpa että aion laiminlyödä tätä jatkossakin, niin hyvin se kukoistaa kun en edes yritä pitää siitä huolta. Sen verran ehkä teen, että syksyllä vaihdan mullat tuosta ämpäristä. Enempään en rupea ja uskoakseni saan nauttia noiden loistosta vielä ensi vuonnakin. Mahtavaa puutarhurointia tämäkin.

The tulips I tend to forget are doing well in the bucket. I think it's the secret of these well being, that I forget them. I know if I start to take good care of these I'll only end up killing them.  

5 kommenttia:

 1. Hei,

  Onpas hauska idea! Nyt tiedän minäkin, mitä teen sinkkiämpärille, jonka pohjassa on halkeama. :)

  T. Raija

  VastaaPoista
 2. Pitäisi ehkä kokeilla tuota tyyliä, minulla tuppaa kaikki kasvit kuolemaan, sisällä ja ulkona...

  VastaaPoista
 3. Minä myös mukavuudenhaluisena puutarhurina harrastan vanhoja sinkkiämpäreitä. Esimerkiksi ensimmäiset uudetperunasadot nousevat sinkkiämpäreistä hyvissä ajoin. Viljelmät aloittavat kasvunsa ja myöhemmin yöpyvät eteisessä ja siirtyvät päiväksi aurinkoisille portaille, ja kun alkaa olla yöt lämpimiä, niin saavat koristaa portaita 24/7.

  Narsissit, tulppaanit ja muut mukulakasvit eivät oikein tahdo kestää ämpärissä talvehtimista pihalla, niin pääsevät sitten ämpärin kera maakellarin uumeniin odottamaan kevättä.

  En yhtään tykkää kitkemisestä, joten ämpärit ja vanhat muuripadat ym. saavit ovat erinomaisia viljelmäaihioita. Minulla on varsinainen yrttitarha, tomaatit ja salaatit juuri näin kasvatettuina. Kesäkurpitsat ja porkkana ja loput perunat sekä talvehtivat valkosipulit saavat kasvaa sitten viljelylaatikoissa - jotka ilmeisesti nyt vasta ovat löytäneet markkinaraon, minulla on ollut kyhättynä vanhoista laudoista jo vuosia.

  Sinkkiämpärikasvatuksessa on myös se hyvä puoli, että taimia tosiaan on helppo siirtää tarpeen mukaan sopivampaan paikkaan.

  VastaaPoista
 4. Maria, minä taas tuppaan unohtamaan ämpäreissä kasvattamani asiat jonnekin puutarhani nurkkaan ja löydän ne sitten syksyllä xD. Olen myös ollut menestyksekäs laatikkoviljelijä jo vuosikymmenen. On paljon helpompaa pitää pientä ryytimaata laatikossa kuin ihan tasaisella maalla - huomattavasti vähemmän rikkaruohoja.

  VastaaPoista
 5. Minulla on myös sellaiset "lastenrattaat" niille sinkkiämpäriviljelmilleni, jotka eivät asusta portailla ja eteisessä. Eli vanhat vesikärryt, joilla kuljettelen sinkkiämpäritaimia paikasta toiseen lämmön mukaan. Alkukesäisin pääsevät yöksi autotalliin hallaa pakoon.

  Ja juu, Mad Men katsoja minä myös, vaikka en telkkua omistakaan. Sitä saattoi seurata nettitelkkarista. Nyt ei ole näkynyt aikoihin, en tiedä meneekö yhä telkussa vai olisko tauko molemmin puolin.

  VastaaPoista