perjantai 14. lokakuuta 2011

Näkymä

Eteisessämme on ikkuna jokseenkin epäloogisessa paikassa portaiden ja kaiteen välissä. Ikkuna aukeaa porstuaan joka on rakennettu taloon jälkikäteen ja arvatenkin tämä ikkuna on joskus auennut suoraan ulos. Se mikä ikkunassa sijainnin lisäksi kummastuttaa on sen sisemmän lasin aivan himmeäksi raapeutunut pinta. En tiedä mitä talon edelliset asukkaat ovat tehneet saadakseen sen aikaan, niin tasaisesti se on naarmuilla. Jossain vaiheessa se häiritsi minua ja ajattelin uusia lasin, mutta nykyään olen jo tottunut tuohon "suodattimella" varustettuun ikkunaan. Näkymä sen läpi on aina utuisen romanttinen.

A window between the hall and the porch has scratches all over on one of its glasses. I have no idea what the previous occupant has done to make them happen but I like the result. It looks like we have a "filter" in the window that makes everything look very romantic on the other side.

9 kommenttia:

 1. Rakastan vanhoja taloja, vanhoja ikkunoita... ja myös niiden outoja sijainteja :D Pitäis melkein omaan blogiin joskus kuvata tuo nassikan huoneen ikkuna ja sen listoitusratkaisut. Jälkikäteen tehty porstua syynä siinä(kin).

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset porrasikkunat ovat minusta ihania. Meillä ei valitettavasti ole sellaista.. yhyy.. kun portaat ovat keskellä taloa.

  VastaaPoista
 3. Jos ikkuna oli taloon piirretty se piti tehdä ainakin omakotialueilla, joissa toisissakin oli - julkisivua ei saanut muuttaa vaikka portaan paikkaa vaihdettiinkin. Meillä oli koirat alkuun vapaina ja ne raapivat takaterassin ikkunan alaosan ihan himmeäksi - sitä vasten hypättiin, ilmoittamaan, jotta oltais tulossa tupaan:)

  VastaaPoista
 4. Vahoissa taloissa on juuri se ihanaa, kun on noita persoonallisuuksia ja käytännön sanelemia juttuja, erittäin kaunis näkymä ja ihana tuo rappujen numerointi :).

  VastaaPoista
 5. Meidän talossa suuri osa ikkunalaseista on kipsipölyn peitossa edellisen asukkaan työn johdosta. Niistä ei näe juurikaan ulos. Koska en ole keksinyt, millä kipsipölyn saisi irti, ikkunat ovat olleet näkösenään jo vuoden. Kummasti niihin on tottunut.

  VastaaPoista
 6. hyvältä näyttää.....myös nuo neilikat tuossa vanhassa purkissa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana talo ja ihana blogi! Menee suosikkeihin ja vierailen toistekin. :)

  VastaaPoista
 8. Veikkaisin vähän samaa, kuin minkä Inkivääri jo mainitsi. Eli meilläkin on mummolassa ikkuna tuolla laitta portaiden kohdalla ja mummolan koirat sukupolvesta toiseen ovat siinä olleet vahdissa ja jotkut niistä myös ikkunaa innoissaan rapsutelleet. :)

  VastaaPoista
 9. Edellisillä asukkailla ei tietääkseni koiria ollut, mutta kissa kylläkin. Olisikohan sitten se kynsinyt ikkunan. Kovin tasaista jälkeä on mirri tehnyt kun kauttaaltaan on lasi hioutunut :D

  VastaaPoista