maanantai 31. tammikuuta 2011

Dilemma

Löysin kirpputorilta tällaisen valtavan hienon puisen vessaharjan ja olin ostoksestani valtavan innoissani kunnes ystäväni huomautti, että puuhan on huokoinen materiaali oka varmasi imee itseensä kaiken tauhkan. Nyt pohdinkin että miten voisin tuota puhdistaa jotta voisin pitää sen käytössä. Ainakaan en laita sitä lillimään mihinkään astiaan, vaan ajattelin laittaa sille oman naulakon, jossa saa ilmavasti kuivua mutta mikä on se myrkky jolla tuon puhdistaisin aina käytön jälkeen...  Onko teillä kenelläkään kokemusta puisen vessaharjan kanssa elosta?

Found a wooden toilet cleaning brush and started to wonder how to prevent the "nasty stuff" from absorbing in to the wood...


18 kommenttia:

 1. Ei kai se ehdi niin paljon imeytyä pesun aikana, ettei huuhtelu kuumalla vedellä heti pesun jälkeen putsaisi.
  Välillä liottelet kloriinissa, niin pysyy raikkaana!

  VastaaPoista
 2. Puu puhdistaa itse itseään todettiin jossain leikkuulautatutkimuksessa, jossa vertailtiin muovisten ja puisten leikkuulautojen ominaisuuksia - muovisiahan mainostetaan hygienisinä. Se ei siis tarkoita, ettei puinenkin olisi hygieeninen.

  Kuivan puun huokoset ovat sulkeutuneet eikä se kastu pintaa syvemmältä juurikaan ellet liottele sitä tosi kauan.

  Muutenkin pöpöpelko on aika out tällä hetkellä - superpöpöjä syntyy sitä enemmän mitä vähemmän haluamme sietää tavallisia:/

  Käyttäisin siis noin hienoa harjaa hyvällä omallatunnolla:)

  VastaaPoista
 3. Mullekin tuli heti mieleen puiset leikkuulaudat. Tuskinpa se on yhtään epähygieenisempi kuin muovinenkaan serkkunsa, kun huuhtoo heti käytön jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Tuo on totta, että puu puhdistaa myös itseään. Minä aina sillontällön (n. kerran parissa kuukaudessa) heitän leikkuulaudoille etikkaa. Annan hetken olla ja huuhtelen. Etikka sopii vaikka mihin puhdistukseen =)

  VastaaPoista
 5. Olipas hyvä, kun "tuli puheeksi"! Itselläni on lahjaksi saatu puinen harja, mutta käyttämättä on jäänyt. Eli ei aihetta pelkoon ja käyttöön vain täälläkin! Vielä kun keksisi miten sen ripustaa. ..luultavasti tuo entinen muovinen alkaa olla jo epähygieenisempi.

  VastaaPoista
 6. Mä vihaan vessaharjoja, sitä muovista erityisesti. Ällö...

  Tää on oikein kaunis... ja todennäköisesti hyvinkin hygieeninen. Käyttöön vaan. Eihän sitä sormilla räpellellä!

  VastaaPoista
 7. Sama juttu taitaa olla saunalauteiden suhteen. Luin juuri jostain, että kun meillä on tapana mätkiä niitä laudeliinoja ja peflettejä takapuoltemme alle, niin kuitenkin ne puiset lauteet ovat itsessään kaikkein hygieenisimmät istua.

  VastaaPoista
 8. Arvasin että teihin voi luottaa! Kiitos miljoonasti. Nyt viskaan vanhan muovisen vessaharjani niin pitkälle kun se lentää ja testaan puisen oitis mäntysuovan kanssa.

  VastaaPoista
 9. Olen tuunaillut puisia juttuja ulkokäyttöön petsillä. Sillä saa vaikka minkä väristä aikaan. Kun siihen vetää päälle lakan, saa aikaan melko likaahylkivän pinnan. Riippuu ihan siitäkin mitä puulajia tämä kyseinen harja on, kuinka huokoista se on ja kuinka hyvin pinta on hiottu, että se hylkii lian.

  Ihana muuten tuo Tamara maljakko tuolla alhaalla.

  VastaaPoista
 10. Pakko palata asiaan, kun joku minua viisaampi ehdotti putsaamista etikalla. Olen siis ihan samaa mieltä että etikkaa eikä kloriinia, niin kun tuolla aikaisemmin yhtään ajattelematta ehdotin!:)

  VastaaPoista
 11. Menisikö harja pilalle, jos lakkaisi? Puu itsessään kestää kyllä kakkia ja pissiä, mutta vessa-aineet on niin tujuja, että se varmaan haurastuu niistä ilman lakkapintaa!

  VastaaPoista
 12. Ei kai se puu niinkään itseensä ota niitä kakkahitusia, mutta ne harjakset... :S

  VastaaPoista
 13. Puiset leikkuulaudat kehotetaan kastelemaan kylmällä vedellä ennen kuin niillä leikataan punajuurta, kalaa tms. Näin imeytyminen on vähäisempää.

  Ja totta, harjaksiin tarttuu vaikka mitä...

  VastaaPoista
 14. Huuhtelu kylmällä vedellä ennen ja jälkeen vessanpöntön harjaamisen, niin hyvin menee. Kylmää huuhteluvettä suositellaan kaikille huokoisille materiaaleille (mm hiuksille!), koska kylmä kylpy sulkee huokoset.
  terv Tallukka

  VastaaPoista
 15. Jos tuo varsi on ihan puhdas puu niin käsittelisin sen vaikkapa pellavaöljyllä ennen käyttöä. Öljytty pinta on hivenen vettähylkivä joten jos sitä ei kovasti liottele vedessä niin huuhtelu luulisi pitävän sen hygienisenä. Tuskin ne muovisetkaan sen hygienisempiä ovat jos niitä ei pestä kunnolla välissä.

  VastaaPoista
 16. Me, ennen muovin keksintöä syntyneet, olemme käyttäneet ruoanlaittoon vain ja ainoastaan puukauhaa, puulastaa, puukaulinta, puusurvinta ja jne.. Ja hengissä ollaan!
  Joten puuvartinen harjasi rohkeasti käyttöön, kunnon huuhtelu käytön jälkeen ja kuivumaan ilmavaan paikkaan.

  VastaaPoista
 17. oisko osmon vaHA hyvä vetää pintaan , sehän hylkii vettä ja vois olettaa et samalla suojaa puutakin ..

  VastaaPoista
 18. Saunan lauteiden pesuun on eräs siivooja antanut minulle vinkin että ensin huuhdellaan kuumalla, jotta puun huokoset aukeavat, sitten pesuaine ja huuhdellaan lämpimällä pesuaine pois, ja lopuksi kylmällä, jotta taas sulkeutuvat, vähän asian vierestä, mutta jos tätä sovellat tuohon puiseen harjaankin noin niinkuin ainakin pustausmielessä tai pidät pesussa mielessä....
  terv. kati

  VastaaPoista