sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Valaskaloja ja säästettyjä satasia

Ison makkarin tapetointi ja  kasettiseinähommat ovat edistyneet hitaan varmasti pääsiäispyhien aikana ja lopputulosta alkaa olla kivasti näkyvissä, vaikka muutama mutka matkaan välissä tulikin.

Ensimäinen mutka oli se, että seinien alaosaa piti vähän saada tasaisemmaksi, mutta kaikki löytämäni remontti- ja tasoitustapetit olivat vähän liian paksuja ja tasoitushommat läästittävällä tasoitteella eivät kiinnostelleet sitten tippaakaan. Ratkaisuksi keksin ostaa alelaarista halvinta tasapintaista kuitutapettia ja katsoa, josko nuo alaosat sillä tasoittuisivat tarpeeksi ja kas, sehän toimi aivan hyvin. Ei se kaikkea piilottanut, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin.

Maalia päälle vaan sitten, kun liisterit olivat kuivuneet ja kukaan ei enää tiedä, että tuolla kasettiseinässä uiskentelee nyt valaita välissä (jos ette kerro).

Toinen mutka matkassa oli nuo rimat, jotka alunperin olisin halunnut höylätystä puusta, mutta niihin olisi mennyt aivan liian monta satalappusta nykyisillä hinnoilla niin päätin sitten alentaa rimaa ja sahautin paikallisella puutavaraliikkeellä yhden kasimillisen mdf-levyn suikaleiksi, joka tulikin huomattavasti halvemmaksi ja siitä jää vielä paljon rimoja ylikin. Itse en ole noiden ämdeeäffien ylin ystävä rakentelu- tai remppahommissa, mutta tässä tapauksessa nämä toimivat kyllä paremmin kuin hyvin, loistavasti suorastaan.

Rimat ovat juuri tarpeeksi lerppuja, että taipuvat hyvin seinän eri kohdista pullisteleviin tai kuperiin muotoihin (kuvissa eivät vielä kunnolla kiinni). Niiden leveys ja paksuus ovat just silmiini ja tähän huoneeseen täydelliset, eikä niistä tule nyt liian isoja varjoja tai näytä siltä, että huone olisi yhtään pienentynyt, kun jos paksummilla rimoilla olisin nuo tehnyt.

Ja kun pääsin tähän säästelemisen makuun niin ostin myös seinämaalin tuohon alaosaan ihan vaan Rustasta, koska se tapetin mukaan tarkalleen sävytetty olisi maksanut kolme kertaa enemmän. Tämä sopii lähes täydellisesti, vaikkei tapetissa olekaan sille ihan samaa sävyä, mutta pääpiirteittäin on samankaltainen ja siksi toimii. 

Tämä on myös siitä hauska maali, kun se näyttää tässä tilassa ihan harmaalta, vaikka onkin oikeasti enemmän rusehtava. Kuvasin nämä kuvat kännykällä eri aikoihin päivästä ja eri valo-olosuhteissa, joista hyvin näkee, miten tuo vähän elää sen mukaan onko valo lämmintä vai kylmää. Mutta tapetti elää samanlai maalin kanssa, niin että joka valossa näyttää yhtä hyvältä, oli tuo väri nyt sitten ruskea tai harmaa. Katsoja päättäköön.

Vielä on huoneessa hommia ennen kun valmista pääsen esittelemään, mutta puolivälin yli on kohta päästy. Nyt kun vaan sitkeästi jaksan puurtaa niin tämä huone valmistuu hienosti ennen kun lumet pääsee kokonaan sulamaan ulkoa.

So good so far even though I had to cut some corners with doing the lower parts of real wood (it's MDF now) and cause I didn't feel like grouting or using the specific wallpaper to even the lower parts of the walls I used regular (cheap) wallpaper instead and painted it over. Works well this way too and nobody will know when they look at the final result.
Just over half way done now, should be ready before the snow melts outside. So. Happy.

6 kommenttia:

 1. Vähän hämmennyin tosta mdf:n käytöstä, mutta löytyihän sille ihan hyvä syykin. Ja aina vaan hämmennys, kuinka keksit ja jaksat muuttaa paikkojen ilmettä :). Itsellä kun oikeastaan kaikki pysyy vuodesta toiseen samana (seiniä voi tarpeentullen maalata valkoisiksi uudelleen)
  Kiitos, kun jaksat pitää blogia edelleen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tulee jälleen kerran todella ihana! 😍

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tosiaan lukea blogiasi, nautin kyllä kovasti. Itseänikin kovasti kiinnostaisi tuollainen seinä, mutta kädentaitoja ei ole annettu. Rima on korkealla aloittaakkaan mitään, mutta joskus… Ihanaa kuitenkin lukea ja ihastella toisten kauniita koteja, joten iso kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun luet ja ehkäpä se rima sinullakin joskus laskeutuu ja rohkaistut kokeilemaan kädentaitoja, tekemällähän sitä oppii :-)

   Poista