keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kirnussa kasvaa

Taannoin talvipakkasilla hankkimani kirnu on vihdoin päässyt toimeensa kukkaruukuksi. Etupihalle tarvittiin pieni yrttitarha kesäkeittiön kupeeseen ja siihenhän tämä vanha kapistus olikin oikein oivallinen. Kirnu on käsitelty kauttaaltaan venelakalla ja sisäosat suojasin muovipussilla. Pohjalla on kolmasosan verran kukkasoraa ja tarpeen vaatiessa saan poistettua ylimääräiset vedet vanhan valutusaukon kautta. Tämä on jo melkein niin näppärää että voisi kuvitella tuollaisen kirnun olevan alunperinkin suunniteltu myös kukkaruukuksi.

The old churn I bought last winter is finally in use. I covered it with urethane lacquer used for boats to preserve it from weathering and in the the insides I used a simple plastic bag. I planted some herbs and a small tomato to it and now it sits near my summer kitchen looking like it has always been in this use.

7 kommenttia:

 1. Kyllä sinulta noita oivalluksia riittää, hauskoja sellaisia!!

  VastaaPoista
 2. Tuommosta kirnua en oo nähnykkään...
  Niin hyvin passaa yrtit siihen, just ko tehty niille :)
  mulla ois semmonen taviskirnu, mitä sateenvarjotelineinä käytetään, mutta kun ei omista sellasia satikoita, niin ei oo käyttöä kirnulle...
  Oisko sulla muita hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
 3. KoivukujanRiikka, laita siihen kirnuusi oikein pitkiä oksia ja jouluvalot niihin, saat taatusti ihanan koristeen ensi jouluksi oven pieleen, tai miksei kesäksikin ;-)

  VastaaPoista
 4. Hei! Mää ihan täsä varmaan kuukausi sitte tutustuin sun bloggiis ja oon rakastunut! :) Sun sisustusideat ja oivallukset on aivan uppeita! Voi ko itelläki olis nui palijon energijaa ja motivaatiota tehä kaikenmoista ! P.S. Tuo kirnu on kyllä aivan mahtava! :) ja tykkään siitä, että kannatat kirpputoria :) Oon itekki kirppisihmisiä ja rakastan tonkia vanahoja tavaroita :) niissä on vaa sitä jotaki ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä vinkistä, palataan iltojen pimetessä kirnuasiaan :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on samanlainen kirnu olohuoneessa pikkupöytänä, jonka päällä on Arabian vanha lamppu ja muitakin vanhoja Ara-juttuja.

  VastaaPoista