maanantai 12. huhtikuuta 2010

Shabby chic
Sain ystävältä tämän vanhan rämpän puutarhakaluston, jota ensin meinasin käyttöön, mutta ehkä tuo jää vain koristeeksi. Puu on jo paikoin aika lahoa ja kalusto kiikkuu mukavasti. Meillä täytyy olla hieman jampakammat tuolit kun tuo isäntä ei ole ihan kevyimmästä päästä. Harmi sinänsä koska olin jo ihan asennoitunut vaihtamaan valkoiset tähän mukavaan harmaantuneeseen puunsävyyn.

Takapihan keittiöpuutarhaan tämä tyyliltään onneksi sopisi. Siinä voi sitten hetken istuksia kasvimaan kitkemisen lomassa. (Ja siellä isäntä ei muutenkaan vihdy).  Hetken tämä etupihalla saa nyt ihailtavana olla sillä takapihalla on vielä talvi.

11 kommenttia:

 1. Tää on ihka oikeeta shabbyä = ) Mulla on mökillä noita samoja, ja yhden jo ehdin maalata valkoiseks, mutta muut taitaa jäädä kyllä ihan puunväriseks, koska on oikeesti hirveen kauniita harmaantuneina...

  VastaaPoista
 2. ihanat. meillä on samanlaiset tuolit mutta vihreän väriset.

  VastaaPoista
 3. Ihanan rosoiset on, mutta noihin ei kannattaisi istua uudet nylon-sukkahousut jalassa. =)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Tuollaista minäkin etsin huvimajan eteen, juuri sopivan kuluneet. vaikka meillä on kyllä sama juttu, eivät ihan lahotkaan saa olla. :)

  VastaaPoista
 5. Sanayhdistelmä shabby chic on itselleni ihan uusi tuttavuus. Nyt kun siis tiedän, mitä se on, olen ehdottomasti shabby-tyylin uskollinen kannattaja!

  VastaaPoista
 6. Hei Maria!

  Olisiko sinulla antaa hieman maalaus-vinkkejä? =)

  Minulla on kaksi puunväristä yöpöytää. Niissä ei ole ennestään maali/lakkapintaa. Pöydät ovat saaneet hieman osumaa, ja pohdin jos hioisin ja maalaisin ne.
  En ole vielä päättänyt, haluaisinko tasaisen maalipinnan, vai haluaisinko että puu kuultaisi maalipinnan läpi.

  Olisiko sinulla vinkata, minkälaisella maalilla tulisi peittävä tai kuultava tulos? Tai, jos kallistun tuon kuultavan puoleen, onko olemassa värillisiä lakkoja, joilla voisi sutia pöydät?

  Kiitos,
  terveisin Marja

  VastaaPoista
 7. Voi Winde! Mä haluun kans tollasia kavereita jotka lahjoittaa kivoja kalusteita. Etin just jotain vanhaa puukalustetta huutiksesta ja pyytävät ihan törkeitä hintoja, pirulaiset :(

  VastaaPoista
 8. Marja, käsittääkseni kuultavan tuloksen saa ehkä helpoiten puuvahalla. Sitä saa eri sävyisinä esim.rautakaupoista. Maaliasioissakin neuvovat alan liikkeissä parhaiten. Puhtaalle puupinnalle voi sutia melkein mitä vain; maalia, lakkaa, vahaa, petsiä...

  Outi, kyllä sä vielä löydät ne kalusteet halvalla jostain itelleski, odota vaan :-)

  VastaaPoista
 9. Kauniisiti ajan ja sään patinoimat. Meillä on pihalla vielä puoli metriä lunta...

  VastaaPoista
 10. lueskelin blogiasi tänään ensimmäistä kertaa, ja löysin tänne sanalla "purkutalo".
  Olen valokuvaajaharrastaja, ja huomasin että olet hakenut purkutaloista tavaraa.
  Toivottavasti luvan kanssa?
  Purkutaloista vieminenkin on varastamista, ja toivottavasti et mainosta ihmisille tätä "hankkimis" tapaa.

  -Pekka

  VastaaPoista
 11. Kuule Pekka, AINA luvan kanssa. Tuttujen taloja ovat olleet.

  VastaaPoista