keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Tyynyliinalöytöjä tuunattavaksi

Olen viime aikoina kirppiksiä kierrellessä ostellut sieltä ja täältä halpoja puuvillaisia tyynynpäällisiä aina kun sopivia vastaan on tullut. Ajatus on, ettei tarvitse ostaa kesäsohvalle uusia vaan voisin kokeilla värjäillä kirppislöydöistä sopivia. Seassa on löytöjä myös olohuoneen sohvalle, joten ihan kaikille ei värituunausta tarvitse tehdä. Aika kiva läjä on tullut löydettyä, kun ne tuohon keittiön pöydälle levitin ennen pesukoneeseen menoa.

Osasta ajattelin kokeilla tehdä vihreitä, niin kun esimerkiksi tästä tummansinisestä, josta voisi tulla hauska, kun nuo valkoiset värjäytyvät eri tavalla vihreäksi, kun tuo pohjaväri. Pieni riski aina on, ettei värjäys onnistu suunnitelmien mukaan ja lopputulemasta tuleekin kamala, mutta se ei niin paljoa kirvele, jos koko liina on alunperin ollut näin halpa kun tämä viidenkymmenen centin löytö tässä. 

Olkkariin löytyi ihana pellavanvärinen samettiliina ja tuo ruskeakuvioinenkin voisi sinne sopia, kuten myös ihan noineen sinne kesäsohvallekin. Hauska löytö myös tuo vihreäruutuinen, samanmoisen löysin ihan samalta torilta myös männä kesänä ja siitä olen kovasti tykännyt, niin oli kiva löytää sille nyt pariksi toinen.

Ja vaikka kaikki nyt pesuun meneekin en vielä siihen varsinaiseen värjäyspuuhaan pääse, kun pitää ensin löytää jostain omista kätköistä sinne piilottamani raitaverhot, joista haluaisin tehdä kesäsohvalle istuinpatjan ja värjätä tyynyliinojen kera samalla myös. Se taitaa vaatia kevätsiivouksen aloittamista ennen kun ne verhot löytyy, sillä en yhtään nyt muista minkä kaapin perukoille olen ne täällä arkistoinut. Onneksi on vielä lunta maassa, niin saa ihan rauhassa etsiä.

Got these cheap cotton pillowcases from different fleamarkets. Some are nice as is, but some I want to try and dye a different color to make them fit my summer couch color theme that I have been planning since January.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti