maanantai 25. maaliskuuta 2024

Kukkatapettia seinälle

Olikin jo viikonloppuna sen verran valoisaa, etten voinut vastustaa käydä vähän kokeilemassa, että miten tämä kukkatapetti tuonne ison makkarin seinille oikein asettuu. Ja kyllähän se sinne asettuu, mutta helppoa se ei tietysti taaskaan ole, vanha pula-ajalla rakennettu talo kun on kyseessä, jossa mikään ei ole suorassa missään ja nämäkin seinät on joka suuntaan vinoja.

Toisen makkarin vinojen lappeiden opettamana en edes harkinnut koittavani vetää vuotaa suoraan tuon taitekohdan yli vaan katkaisin sen reilusti siihen ja se olikin oikein viisasta, sillä tässä huoneessa tuo taite on vieläkin vinompi niin kuin koko seinäkin ja kaiken kukkuraksi koko seinä pullottaa vähän huoneeseen päin tuosta keskeltä.

Ja koskapa näin hankalaan alustaan on ihan hirveän vaikea tapettia asennella, edes paloista, niin olen aivan älyttömän ylpeä itsestäni, ettei tuon enempiä irvistele saumat tai näy alempi kerros alta. Suurimmaksi osaksi on hurjan paljon nätimmin, kun näissä kahdessa kuvassa ja se on jo ihan huippusuoritus kyllä se.

Ja kun kaukaa katsoo näyttää kokonaisuus ihan siltä, kun sitä ei mistään paloista edes olisi tuohon askarreltu. Onneksi ei tarvinnut vetää tapettia ihan alas asti, kun tähän tulee vielä ne kasettiseinät tai miten se nyt suomeksi sanotaankaan (faux wainscoting), ihan olisi varmasti mennyt jossain kohti vinoon kaikki, mutta nyt pysyi hienosti kuviot suorassa. Tuosta on hyvä jatkaa taas sitten, kun sitä valoa piisaa. Pitää jossain välissä käydä ne rimatkin ostelemassa alaosaa varten, mutta alku on tosi hyvä nyt. Tästä on tulossa kyllä niin herkullinen huone, ettei tosikaan.

Putting up wallpaper to a wall that is not straight from any angle is tricky, but if one knows how to wing it, one does. The result will look so delicious as soon as I get the faux wainscoting there too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti