keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Puutarhakeramiikkaa

Piti päästellä pari puutarha-aiheista savi-inspiraatiota valloilleen jo aiemmin, mutta ne odottelivat ja kypsyivät vielä tovin pidempään ja pulpahtivat ajatuksesta esineiksi vasta aivan muutama päivä sitten, kun tartuin toimeen ja tein pois kuleksimasta pari rästikahvikuppia, munakennoa ja varsia ja helmiä sienituulikelloihin ynnä muuta.  Nämä uutuudet ovat osin vain ihan prototyyppejä, joita testailen, että miten toimisivat parhaiten siinä mihin niitä olen ajatellut.

Näistä aivan mielikuvituksestani nykäistyistä (ei siis mitään tarkkaa lajia) kukkasista olisi nimittäin tulossa sellaisia kukkapenkkeihin kepinnokkaan asetettavia pieniä perhosten ja muiden pörriäisten juoma-astioita tai ihan vaan koristeita riippuen miten hyvin pitävät tuon muotonsa uunissa. Tein kahta eri mallia ja ajattelin lasitella noiden toiset parit värikkäiksi ja jättää toiset ihan vaan yksivärisiksi, ehkä jopa vaan sellaisiksi luunvalkoisiksi. 

Tein myös tuollaisia onttoja kartoita, joita mielessäni näen herkullisin värein pilkullisiksi lasiteltuina, vähän niin kuin sieninä myöskin kukkapenkeissä ja kepin nokissa. Näitä olin ajatellut esim. pihtihäntäisiä tai muita öttiäisiä varten ja miksei vaikka pajukeppien tukemiseen. Varmasti aika monikäyttöisiä koristuksia olisivat tällaiset myös.

Ja pitihän se tietty tehdä vielä yksi tuollainen unikon siemenkota ihan vaan, että pääsen testailemaan miltä tuo näyttäisi kukkapenkissä tikun nokassa tönöttämässä. Hauskin olisi ehkä vaaleanvihreänä, mutta ans kattoo nyt, jos se mieli matkalla muuttuu ja tuleekin samanvärinen tästä, kun siitä isommastakin.

Ja nyt pitää taas malttaa odotella, että nämä ensin valmiiksi saan ja sekös nyt onkin ihan erityisen vaikeaa, kun haluaisin hetimiten tehdä noita ihan älyttömästi lisää. Mutta ensin pitää testata että kaikki menee kohdilleen ja sitten vasta voi päästää tämän idean täysin valloilleen.

Made some pottery for the flower beds. Those flowers are meant to be little water holders for insects and those cones are for nesting or pest control or to hold obelisks together. All will look so pretty and fun at least in my mind. these are on their way to the kiln and I need to hold back a little before I can make tons more, but those need to be tested first before I can call them products.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita, odotan niin malttamattomana, että päästään meidän tytön kanssa keramiikkakurssille

    VastaaPoista
  2. Ihania.Olet taitava.

    VastaaPoista