lauantai 9. maaliskuuta 2024

Kurvikaunotar keittiön tukkeena

Menin ja ostin sitten tällaisen vanhan sohvakaunokaisen torista männä viikolla. Ihan ei ole sopiva meidän keittiöön, eikä se sinne ole tulossakaan, vaan kesäksi terassille. Eikä värimaailmakaan sinne tällaisena natsaa niin sekin muutetaan vielä vähän vähemmän valko-romanttiseksi, tuo kun ei tämän soffan alkuperäinen väri ole muutenkaan.

Ihastuin tämän kaunottaren kurveihin ja hillittyyn kauneuteen niin paljon, ettei se kovin paljoa edes kirvellyt maksaa suorilta siitä pyydetty parisataa. Mielessä oli ollut löytää joku tämänmoinen ja kiire tulisi jos nyt vasta aloittelisin etsintää, niin tartuin samoin tein tarjoukseen ja sohva muutti meille. Nyt on rauha mielessä, kun tietää että terassityyli ensi kesälle on aivan täydellinen tässä huushollissa, asia, jota olen suunnitellut jo viime syksystä asti.

Uutta väriä miettiessä piti ottaa huomioon, etten tiedä mitä tuo valkoinen maali alkujaan on, eikä sen pois hiominen tahi muu poistaminen tule kysymykseenkään kalusteen iän ja pintojen pienten kolosten ja klompsujen vuoksi, joten vain päällemaalaus olisi nyt järkevintä, mutta sellaisella maalilla, joka varmasti tarttuu ja pysyy. Huomioon täytyy ottaa myös se, että viettää kesän terassilla, katoksen alla, mutta saattaa sinne jokunen vesitippa joskus eksyä ja ilmankosteus muutenkin erilainen, kun sisätiloissa. Eli jotain nättiä, tarttuvaa ja säänkestävää ja sehän olikin sitten ihan helppo valinta se.

Kalkkimaaliahan sen olla pitää. Haluan soffasta mahdollisimman tumman ja jos tuo Olivia-sävyn maali ei sitä yksistään tee niin ostin kaveriksi vielä ruskean vahan, jolla sitä väriä voi sitten tarpeen vaatiessa vähän patinoida. Ekaa kertaa minulla testissä tämän sarjan maalit ja nekin valikoitui tähän ihan sen perusteella, että mistä löytyy se sopiva sävy ja tämä oli lähinnä mieluisinta. 

Huomenna olisi tarkoitus sutaista siihen uusi maali pintaan ja sitten toivon mukaan ensi viikolla siirtää se toviksi vielä varastoon tuosta keskeltä keittiötä, näissä neliöissä kun ei ole liiemmälti tilaa säilytellä noin isoa asiaa ihan kesään asti.

Got this beautiful ofld wood sofa last week and need to change it's color to something more in to my taste. It's going for our deck for the summer and needs to fit in with the rest of the furniture and with this oh-so-romantic-white coat on it, it does not. With this olive green chalk paint I think this sofa will look oh-so-much-better.

2 kommenttia:

  1. Kyllä! Hillitty kaunokainen! Jännä nähdä miltä näyttää eri värisenä. Saako sohva sitten terassille ruutukuosia päälleen? 😉

    VastaaPoista