torstai 7. maaliskuuta 2024

Hauskuuksia keramiikkauunista

Keramiikkauunista tuli juuri satsi hauskuuksia, joita muovailin tuossa tammikuulla ensi joulua jo ajoissa ajatellen. Seassa myös pari itselle tulevaa aarretta, kuten tuo iso unikon siemenkota, josta tuli kyllä just niin ihana kun ajattelinkin.

Hauskoja tuli myös piparkakkureunaisista maljakoista, kynttilänjaloista punaisesta ja pilkullisesta, vaikka vähän skeptinen taisin aluksi olla tuon onnistumisen suhteen, mutta onnistuikin sitten yli odotusten. Hauskan pirtsakoita myös muihinkin vuodenaikoihin, kun vaan siihen jouluun.

Erittäin innoissani olen myös tästä uudesta vaaleanpunaisesta lasitteesta, joka tekee kyllä niin karkkimaisen lopputuloksen, ettei tosikaan. Nyt melkein harmittaa, että testasin sitä vaan tähän yhteen pieneen simpukkakippoon, kun olisin voinut lasitella sillä niin paljon enemmänkin. Noh, ensi satsissa sitten varmasti enemmän tätä ja ehkä myös jotain uusia tämän värin inspiroimia esineitäkin...

Tein myös ensimmäistä kertaa ikinä munatelineitä ja ainakin näin ensimmäisellä näkemällä näyttävät sekä toimivilta, että superhienoilta. Pitää testata vielä oikeiden kananmunien kanssa ja miksei vaikka suklaistenkin, koska kohtahan se pääsiäinenkin jo on.

Sitten sieltä uunista tuli vihdoin nämä joulumarkkinoille aikomani kuusenkoristeet, jotka jäivät kyydistä tilanpuutteen vuoksi. Nyt on niissäkin hienot vaaleansiniset ja -vihreät pinnat ja voin kasata ne valkoisten helmien kanssa pieniksi enkeleitä muistuttaviksi hahmoiksi, jollaisiksi ne suunnittelinkin, nythän näyttävät vain tuollaisilta reiällisltä lätkiltä tuossa.

Oli siellä myös vielä paria erilaista kynttilänjalkaakin ihan vaan, jotta on tarpeeksi vaihtoehtoja, joista valita. Savesta on niin hauska myös tehdä kaikenlaisia muotoja ihan vaan kokeeksi.

Nyt näistä pitää hioa vielä pohjat ja pistää hintalaput kiinni ja sitten ne voivat alkaa odotella, että millaisiin uusiin koteihin ne sitten joskus päätyvätkään.

New batch of pottery straight out of the kiln. I'm so thrilled that the polka dots work so well and the new pink glaze is so delicious. Can't wait to get to try it on other pieces too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti