tiistai 12. maaliskuuta 2024

Mudanvihreä muutos

Sunnuntai meni mukavasti sohvaa maalaillessa täällä, kun en ollut älynnyt hankkia isompaa sivellintä ja sipsuttelin sen tuollaisella varsin kapoisella, mutta pehmeällä pensselillä kauttaaltaan kahteen kertaan. Tunsi eilen myös hyvin lihaksissaan, että on könynnyt pitkin lattioita tuolla maalia sipsuttelemassa, mutta kylläpä vain kannatti, sillä lopputuloksesta tuli ihan huikean hieno!

Nyt kun soffa on uudessa värissä tulee siitä mielestäni vieläkin kivammin muodot ja yksityiskohdat esille. Ristin tuon Olivia-nimisen sävyn mudanvihreäksi, koska siltä se mielestäni näyttää, toisessa valossa enemmän ruskea ja toisessa vihreä. Väri myös saa soffan näyttämään silmiini hieman pienempikokoiselta, vaikka milliäkään se ei kyllä tässä prosessissa oikeasti kutistunut. Ehkäpä se, ettei se enää niin selkeästi sovi tähän keittiön värimaailmaan vaikuttaa tähän.

Kaksi kerrosta kalkkimaalia täytti mukavasti sohvan pieniä kolhuja ja halkeamia ja pinnoista tuli silkkisen sileät, eikä mihinkään enää tartu käsi kiinni samanlai, kun ennen maalia.

Maalasin myös sen itulaatikon, mutta sitä en aio tässä käyttää sitten terassilla kesällä. Se pistetään varastoon samoin kun se topattu vanerilevy, joka kantena palveli ja tilalle askartelen tyyliin sopivan, mutta laidattoman sohvaa hiukan syvemmän laverin, jolla saadaan vähän enemmän mukavuutta tässä loikoilemiseen sitten.

Himmailen myös vielä sen vahan kanssa, kun pitäisi ensin päästä sovittelemaan soffaa terassille ennen kun voin päättää tarvitaanko sitä lainkaan tuon värin päällä. Sovitushommiin en vaan pääse vielä varmaan kuukauteen sillä terassilla on mukavan kiinteä kasa katolta pudonnutta lunta, jonka sulamiseen menee varmasti vielä tovi poikineen.

The new color in this old bench is so good and the feel of the chalk paint makes it even better. I can't wait to try this out on the deck, but there's still a big pile of snow there that I need to wait to melt away. Maybe in a month I can finally see how this looks in it's place. Till then it's stored away.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis sohva. Sen verran kannattaa kokeilla että miten sohva kestää istumista ilman laatikkoa,että pitääkö tehdä jotakin tukirakenteita ? Kerro mihin päädyt vahauksen kanssa...itsellä vanha rapistunut sohva ja pähkäilen mitä sen kanssa tekisin...rapistunut mutta kaunis juuri se rapistunut/krakeloitunut pinta. Mietin että pitäisikö vaha tai ehkä lakka sen pinnan niin ettei tartu vaatteisiin.

    VastaaPoista
  2. Väri aivan ihana ja hyvin passais keittiöösi värin suhteen

    VastaaPoista