tiistai 5. maaliskuuta 2024

Gingham style

Kuin varkain on hiipinyt rakkaus ruutukuosisiin tekstiileihin sydämeeni, mutta sekös vaan on kuulkaa ihanaa, kun ihaniahan tuollaiset ruudukkaat kankaat ovat. Niin ihania, että niitä haluaa jo ruveta pukemaan päällensäkin. Tämän ruutumekon ostelin jo männä keväänä ja tuunasin sitä sen verran, että nappasin helmasta osan ja tein siitä taskut, koska minulla pitää aina olla mekoissa ja tunikoissa taskut - ei niitä muuten voi päällään pitää. (Mekko on merkiltään Monki.)

Ruudut ovat päätyneet sänkyynkin tämän vasta hankitun kuminauhalakanan muodossa. Just sopivasti, muttei yhtään liikaa ja toimii niin kivasti kaikenmoisten pikkukukkakuosieni kanssa ja tekee tuossa nukkujankin varsin onnelliseksi. (Tätä lakanaa löytyy nyt H&M Homesta, jos jollakulla heräsi himo samanmoiseen.)

Pyyhkeitäkin löytyy ruutukuosissa pariakin eri lajia. Tykkään pitää vessan käsipyyhkeinä näitä keveämpiä keittiöversioita, koskapa kuivahtavat niin paljon sukkelammin kuin paksummat varsinaiset käsipyyhkeet. Lämmin beige ruutu sopii myös mielestäni kivasti tämän vanhan oven ja ammeen päällä olevan puutarjottimen kanssa tuoden tilaan leppoisaa fiilistä. (Pyyhkeet osteltu pari vuotta sitten Rustan alelaarista.)

Olkkarissa kuvasin nämä kaksi tyynynpäällistä, jotka yleensä palvelevat kesällä terassin sohvalla istujien pehmusteissa. Nyt ei vaan ihan ole vielä terassikelit kohdillaan niin piti vaihtoehtoinen paikka näille keksiä. Toisen olen itse ommellut ja toinen löytyi kirppikseltä viime kesänä onnekkaasti sille kaveriksi.

Keittiössä on toinen setti ruutupyyhkeitä käytössä. Nämä metsästin pari vuotta sitten Citymarketista ja ajelin ihan toiseen kaupunkiin sitä varten kun oman kylän kaupassa ei ollut valikoimissa. Silloin oli ihan hirvittävä pakko saada keittiöön sopivat ruutupyyhkeet ja onneksi löysin, kun ovat vieläkin kivat käytössä. 

Mutta on meillä ollut ruutukuosia jo vuosikausia täällä, kun lapsella oli joskus teininä tällaiset vähän isommalla ruudukolla olevat pussilakana ja tyynyliina. Ne ovat täällä vieläkin tallessa ja välillä käytössä, mutta vain tällai toisinpäin, ettei toisen puolen iso tekstipainatus näy. Se oli sitä aikaa kun semmoiset olivat kovasti muodissa ja nyt eivät enää sitten yhtään. Mutta ruudukko on niin kiva, että seilaavat aina silloin tällöin käytössä sisustuksessa, kuten nyt vaikka tässä sohvalla ja kuten kuvasta näkyy miellyttää ihan selvästi myös perheen karvaisempiakin jäseniä.

Mutta ihanaa on kun on vähän pieniä ruutuja siellä sun täällä, se on jotenkin vana niin mukavan kotoisan ja leppoisan näköinen kuosi ja saa aina hyvälle tuulelle. Ehdottomasti lisääkin saa tähän huusholliin tulla jos vaan sellaisia sopivia ehdokkaita tulee jostain vastaan, jotka saavat sydämessä vähän läikähtämään.

I just love gingham and have gotten a lot of  different fabrics with it over the recent years.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti