perjantai 30. lokakuuta 2020

Ihan kuin uusi keittiö

Keittiö on nyt kokonaisuudessaan tapetoitu ja siellä näyttää ja tuntuu niin ihanalta, ettei minulla sanat riitä sitä kuvaamaan. Toivon että näistä hämärän päivän kuvista välittyisi edes osa siitä ihanuudesta mikä tuolla nyt vallitsee.

Tunnelma on tosiaan tyystin eri kun se ennen oli. Tapetti toi tilaan niin paljon lämpöä ja persoonaa ja sai kaikki siellä olevat asiat näyttämään parhaimmiltaan, jopa lattian ruudut nousivat ihan uudelle tasolle. Olenkin tässä hämmästellyt kuinka paljon kivoja esineitä minulla tässä huoneessa on. Ne taisivat vähän hukkua ennen kaikeen siihen valkoiseen.

Skafferin paneloinninkin ymmärtää varmaan nyt parhaiten, kun näkee miten kivasti se istuu tapetoitujen seinien vierelle noin, olisi ollut ihan hölmö suorilla valkoisilla seinillä ja mahdoton tapetoida kaikkine vinoine ulottuvuuksineen, mutta nyt; kuin karkki tuossa keskellä!

Yksi iso lempparikohtani on myös tämän oviaukon ympärys, hylly ja kaikki siinä esillä olevat tavarat  seinän sekalaisine sähköjohtoineen. Ihan kaikki näyttää nyt tuossa tapetin kanssa tosi, tosi kivalta, jopa nuo johdot. Kertakaikkista vanhan talon tunelmaa parhaimmillaan.

En ole vielä laittanut kaikkea takaisin paikoilleen, ikkunoiden sälekaihtimet odottavat vielä. Jäin vähän ensin harkitsemaan laittaisinko niitä tuonne enää ollenkaan, tapetin kanssa ikkunat eivät ole niin paljaat kun ennen, mutta kaiku huoneessa nyt ilman mitään verhoja on alkanut häiritä korviani liikaa, joten takaisin ne on laitettava, jotta akustikkaa pehmenee takaisin sopivaksi. 

Myöskään se lamppu, joka tuossa hyllyn alla seinässä oli on vielä työhuoneessa odottamassa päätöstäni. Tykkään siitä visuaalisesti ihan hirveästi, mutta en ikinä käyttänyt sitä valaisimena siinä. Pitää ensin miettiä tovi olisiko sille oikeaa käyttöä jossain muualla talossa ja vasta sitten laittaa tuohon takaisin koristeeksi.  Kaikki muu huoneessa on ihan samoilla paikoilla kun aina ennenkin, miksi suotta mitään muuttamaan, kun ihan uudelta näyttää kaikki nyt.


Mutta onpa se vaan ihanaa nyt tässä huoneessa, kun mihin vaan katsoo niin nättiä näkee nämä silmät. Hassua, miten paljon tunnelma muuttui, vaikka tuolla on vain tuollaisia pieniä seinänpätkiä, josta hyvänä esimerkkinä se, ettei mihinkään kohtaan tässä huoneessa mennyt täyttä tapettivuodan leveyttä lattiasta kattoon. Toki tämä tapetti oli ihan ekstraleveää 68.5cm, mutta silti.  Tämän huoneen levein korkea seinä on tasan 60cm, eli aikamoista silppua sai tapettirullista tehdä ikkunoita ja ovia väistellen.

Tämän päivän harmaus ei sallinut minun kuvata huonetta muutoin kun tältä ikkunoiden puolelta, mutta näytän pian miltä hellaseinän puolella näyttää, sielläkin kun tuota tapettia pienet pätkät on myös. (Pian siis siinä tapauksessa, että joku aamu olisi tarpeeksi valoisaa ja kamerassani akku ladattu sekä suuremmat tiskit ynnä muut siivottu samaan aikaan.)

And the kitchen looks totally different now! I really love the warmth and old house feel it makes to the room. I can't stop staring the space and all the things I have there, everything is exactly the same, but with the wallpaper everything looks all new again. I must say I love William Morris so much right now.

8 kommenttia: