perjantai 16. lokakuuta 2020

Suuri tapettimietintö

Käväisin katsastamassa mielessäni pyörineet tapettimallit luonnossa oikeista tapettikirjoista ja tässä teillekin nyt nähtäville mietintöni ja mallit niistä jotka päässäni viime päivinä ovat pyörineet. Se on aina hyvä nähdä kaikki ensin oikeassa päivänvalossa ja vielä parempi jos löytää kotoaan mukaan huoneen värimallit tapetin vierellä (tai päällä niin kuin tässä tapauksessa) katseltavaksi. Värimalleina minulla tässä pöydän mukaan viivotin, tuolien punaruskeaa puurimassa, korallikivi keittiökaappien sävyyn, pieni harmaa puupala ruutulattiasta, korkkikoho somisteista ja emalilätkä ja lehti muista väreistä.

Tuossa ensimmäisessä kuvassa ylhäällä on Morris&Co:n Willow Boughs kuosi sinisenä. Se tuo kyllä kivasti esille nuo ruskeat sävyt, mutta oli sittenkin makuuni ehkä vähän turhan tiukka ja sillisalaattinen, enkä laittanut jatkoon siis tätä, vaikka itse sininen väri viehättikin kovasti.

Seuraavaksi kokeilin värimallejani Marigold nimisen kuosin päällä. Sekin toimi aivan hyvin ruskeiden vastaparina, mutta oli ehkä vähän liian makea ja kermainen silmilleni. Ei mennyt jatkoon siis tämäkään.

Sitten siirryttiin riisuttujen värimallien kirjaan ja sieltä kokeilin tätä vaaleanharmaata Pure Willow Bough -kuosia somisteideni kanssa, vain todetakseni, että niin on hentonen tuo väritys, että minun maullani ihan sama olisiko tapettia ollenkaan. Ei jatkoon siis tämäkään vielä.

Vähän alkoi jo lämmittää kun asettelin värimallini Pure Lodden -kuosin päälle, mutta tämä tuntui jotenkin ihan liian täydelliseltä noiden värieni kanssa ja kaikki muuttu vähän monotoniseksi tämänhetkiseen makuuni. Vakavasti jäin kyllä tätä hetkeksi harkitsemaan ennen kun torppasin sitten koko ajatuksen, kun sinistä sävyähän tässä olin hakemassa enkä ihan näin harmaata.

Ja sitä sinistä sain sitten oikein olan takaa tällä Pink & Rose -kuosilla. Se sykähdytti kyllä kaikista kuoseista eniten tähän asti. Siinä on jo sitä William Morrista, mitä nyt olen kovasti tässä hakenutkin, mutta arvatenkin aloin sitten vähän jo himmailla, että onkohan se nyt kuitenkin sitten jopa ihan liian sinistä tänne kotiini...

Sitten testailin myös välissä vähän Pihlgren ja Ritolan Rantakukkaakin. Siitähän tykkäsin alunperin vihreänä, kun vielä semmoista väriä mietin keittiööni laittaa. Tämäkin kyllä toimii ihan kivasti ruskeideni kanssa, mutta tuli hetken tuota katseltuani semmoinen olo, että liian lauhkea ja romantillinen on tämä nyt kyllä...

Mutta sitten kiilasi takavasemmalta ohi taas yksi harmaa kuosi, nimittäin tämä silmiini kivan siniharmaa Pure Honeysucle & Tulip. Tässähän on ihan täydellinen väripari keittiön lattian harmaalle ruudutuksellekin! Ruskeat tulevat edukseen oikein ihanasti ja tuo kuosi on just eikä melkein valloittava. Tämä on nyt tällä hetkellä kaikista isoin suosikkini ja lähes jo varma valinta keittiön seinille, annan kuitenkin ajatuksen vielä muhia viikonlopun yli, jotta voin olla sitten ihan, ihan, tosi varma, että tämä se nyt on.

Koska tuosta samasta kuosista on olemassa myös tämä vähän turkoosiin vivahtava harmaa versio, joka myös on aika kiva. Ei tosin niin nappi tuon lattian värin kanssa, mutta melko hurmaavalla tavalla pehmeän utuinen. Tässä on myös kiva tuo miten värit ovat eripäin kun tuossa toisessa mallissa, että kukat ovatkin vaaleammat kuin tausta.

Lopuksi kokeilin vielä vähän rohkeamman kokoista Pure Bachelors Button kuosia mallipalojeni kanssa, mutta tästäkin jäi vähän liian harmaa fiilis. Kiva kuitenkin nähdä miten tuollainen suuri kuvia pienten esineideni kanssa toimi. Seinäpintaa tämä tosiaan tarvitsisi kyllä vähän enemmän kun mitä minulla on juuri nyt antaa, joten mukana kilpailussa ei tämäkään enää ole.

Tässä siis tarinan kulku miten pohdintani on tähän mennessä edennyt. Aika nopeasti tämä on nyt käynyt, mutta niinhän se minulla tuppaa menemään, asiat kun alkavat inspiroida, ei siinä enää aikailla. Ja hauska huomata, miten se alun vihreän värin haave muuttui ensin siitä siniseksi ja sitten melkeipä ihan vaan harmaaksi. Näin ne minun aivoni vaan toimivat, kun näkevät jotain mistä tykkäävät eniten.

Olen nyt niin inspiroitunut siitä, miten hienolta ja erilaiselta keittiöni tulee sitten tapetoituna näyttämään. Valkoiset seinät ovat niin tylsät jo silmiini eikä mikään oikein erotu niitä vasten enää edukseen, en malta odottaa, että saan sinne vastavärin ja kontrastin ja tietty ihanan kuosin, jota vasten kaikki näyttää taas ihan uudelta ja erilaiselta. Nyt vaan pitää siis muhistella tämä ajatus valmiiksi ja sitten tilata ne tapetit, eli kotvanen jos toinenkin menee vielä ennen kun pääsen liisterihommiin tästä.

My process of selecting the wallpaper has reached the goal.. I think. I fell in love with the Pure Honeysucle & Tulip in that grey color that seem to match my kitchen floor perfectly. It makes all the wood look so good too. I'll give myself this weekend to decide for sure and then I'll put in my order and the kitchen is going to get a makeover of a lifetime.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti