perjantai 9. lokakuuta 2020

Kun yksi ajatus johti toiseen

Mulla on nyt joku pahemman lajin remonttikärpäsen purema, kun tuntuu, ettei edellistäkään projektia ole vielä saanut loppuun, kun tulee mieleen jo uusi. Tässä eräänä iltana nukkumaan mennessä mietin sitä tapettiasiaa olohuoneeseen, kun mieleen pälkähti, että miksei muuten myös keittiöön! 

Sitä kun siinä makustelin, niin heti ajattelin, että skafferita en kyllä halua tapetoida, mutta se näyttäisi ehkä vähän pöljältä sileine valkoisine seinineen, jos ympärillä olevissa seinissä olisi tapetti. Siinä sitä kun hetken mietin tuli ajatus vaihtaa skafferin levyseinät sormipaneeliksi, sitä kun sattuu sopivasti juuri käsillä olemaan ja siitä se ajatus sitten lennähtikin lentoon. Valkoiseksi maalattu panelointi olisi varmasti just tarpeeksi erilainen pinta tapettiseinien vierelle näyttämättä ihan pöljältä.

Mallailin autotallista löytyneitä pätkiä vähän ensin yhteen kohtaan ja niin kivaltahan se siellä näytti, että otin heti tuumasta kopin ja aloin toimeen. Soitto vielä siskolle, että löytyiskö häneltä nurkistaan pölyttymästä omasta eteispaneloinnistaan ylijääneitä pidempiä pätkiä projektiini ja kas, niinhän tuolla oli, että pienen kyläreissun jälkeen ei muuta kun laitoin hihat heilumaan!

Purin levyseinät irti alta, koska en halunnut paksuntaa seiniä milliäkään liikaa. Ne lähtivät irti melko helposti, sillä en ollut alkujaankaan rakentanut seinistä liian pysyviä ratkaisuja vaan levyt olivat nätisti pienillä ruuveilla kiinni rungossa. Ja kun levyt olivat irti aloin vaan sovittelemaan paneeleita paikoilleen.

Osin homma oli ihan helppoa, mutta parissa kohtaa piti fuskata niin paljon kun älynystyröistä irti lähti. Vanhassa talossa kun mikään ei ole lähtökohtaisesti suorassa, eikä tämä skafferikaan, kun vinojen seinien eteen on rakennettu, piti jossain kohti vähän "venyttää" panelointia näyttämään suoralta, ennemmin kun että olisi painanut kaikki tiukasti kiinni pontteihinsa ja sahannut yhden reunan vinoon. Mielestäni onnistuin siinä kohtalaisen hyvin eikä ainakaan omiin silmiin tuolta paista nyt mitään hirveän vinolta näyttäviä kohtia. Kaikki näyttää kivalta ja suoralta, vaikka tosiasiassa kai yksikään kohta tuossa ei sitä oikeasti ole.

Iltamyöhään asti tuolla askartelin ja aamu kun valkeni keittiöön oli tunnelma skafferissa jo tyystin erinäköinen. 


Nyt se on enää muutamaa paksua valkoista maalikerrosta vaille niin se on tyystin valmis ja hyvä.

Ja kerroinko jo, että enhän minä ole vielä edes valinnut mitään tapettia tähän keittiöön! Tämä kaikki alkoi tapahtua vaan niin nopeasti, etten oikeastaan voinut sille mitään. Vähän ehkä itseänikin naurataa tämä toimeenpanemisen nopeus täällä. Mutta, se on taottava silloin kun rauta on kuuma, ettei jää sitten vaan ajatuksen asteelle. Ja nyt alan selata netin tapettivalikoimia, josko siellä olisi joku sellainen kuosi josta saisin yhtä nopeat inspikset kun tästä paneloinnista. Vaikka tuskin se sentään ihan yhtä haipakkaa on kun tämä, suurin osa tapeteista kun taitaa nykyaikana olla ihan tilaustavaraa jota joutuu aina tovin odottelemaan kumminkin ja pitäähän ne mallipalatkin ensin olla, että näkee varmaksi valintansa.

Että palataanpa tähän aiheeseen sitten myöhemmin takaisin jahka saan ensin jotain alustavaa valintaa tehtyä.

So the other night, as I was laying in my bed ready to fall asleep, I suddenly had an idea to put wallpaper in my kitchen. As I was feeling the idea I began to think that this pantry wouldn't look so good with wallpaper, but also wouldn't look good without, with these plain straight white walls. SO, I thought of replacing the board walls with cool wood panels and here's pictures of how that went down. I'm so quick sometimes it even amazes me.

No I just need to figure out the kind of wallpaper I want to put up in the room, but first I'll finish painting the pantry walls white again. 

2 kommenttia: