perjantai 30. elokuuta 2024

Diy Siirrettävä amppeliteline

Meillä ollaan kovia ruokkimaan pikkulintuja talvisin, mutta viime talvina on alkanut puussa roikkuvilla ruokintapaikoilla käydä sen sortin muita vierailijoita, että jotain muuta piti keksiä. Kun näin tällaisen maahan upotettavan korkean amppelitelineen sain omasta mielestäni aika hyvän ajatuksen millaisella systeemillä saadaan pidettyä ylimääräiset karvakoivet pois pikku-siivekkäiden ruoista.

Meillä on tosi kova ja kivinen hiekkamaa koko tontilla ja siitäkin iso osa laatoitettua tilaa niin, ettei tuollainen maahan upotus ole edes mahdollista, joten ajattelin valaa tämän telineen betonilla tuohon puusaaviin, jolloin siitä tulee sekä aivan nätti, että kivasti siirrettävä ja pysyy varmasti paikoillaan missä ikinä sitten sitä pidetäänkään. Samalla hoksasin, että tästähän tulee myös kesäaikaan vallan kiva kapistus ihan siihen kukka-amppeleiden roikottelemiseen myös.

Ensin otettiin telineestä toinen pidike pois ja sahattiin nuo jäljelle jääneet jalat puusaavin sisämittoihin sopiviksi. Aivan hyvin betonivalussa riittää tuo yksi poikkipuu tuossa pitämään tämän tangon paikoillaan siinä.

Sitten askartelin valamista varten telineen, jossa systeemi pysyy pystyssä ja paikoillaan sen ajan kun betoni kovettuu. Laitoin myös puusaaviin muovipussin väliin ihan vaan, jos joskus haluaa tuon saavin vielä muuhun käyttää, ettei ihan mene piloille tästä se.

Sitten vaan sekoiteltiin betoni ja kaadettiin se tuonne saaviin. Sekaan pantiin kaikenmoisia murikoita ja tiilenpaloja, jotta istuu sitten kivammin keppi siinä seassa. Ja nyt sitten vaan odotellaan, että tämä kuivahtaa ja siten aletaan valita pihalta sellaista paikkaa missä puiden oksatkaan eivät tähän yletä niin saavat karvakoipiset lähteä etsimään uusia paikkoja pikkulintujen ruokia pölliäkseen, sillä tämän telineen liukasta metallipintaa vasten eivät kyllä minkään sorttiset käpälät kiipeä.

Palataanpa tähän aiheeseen siis, kun se ruokinta-aika alkaa, näette tämän valmina ja kerron myös, että toimiiko karvakoipien karkoittimena vai keksivätkö kasvattaa itselleen siivet nekin sitten.

Made this  hanging flower basket holder into a movable version to be used as a bird feeder holder to prevent any rodents climbing on it to steal the food meant for the little birds. I used concrete to cast it firmly in to the wood pot. I'll let you know how this turns out and works when  the feeding season starts.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti