lauantai 10. elokuuta 2024

Kyläreissufiiliksiä Satakunnasta

Säät eivät Satakunnan reissulla ihan hirveästi hellineet, mutta sepä ei sillai haitannut, kun ympärillä oli kaikenlaista ihanaa ja kaunista katseltavaa ja ystävät siellä mitä parhainta seuraa. Suurimman osan ajasta keskityttiin ihan muuhun kun säästä puhumiseen, vaikka puhuttiin me siitäkin kyllä. Isoja sateita ja ukkosia oli luvattu, mutta kaikki ne kiersi meidät ja tämän ihanan puutarhan ja vain satunnaisia pikkusateita osui päälle.

Ei päästy kylpyyn, mutta ehti oikein hvyin joka päivä kierrellä puutarhassa ihailemassa paikkoja ja kuvailemassa kukkapenkkejä ja niitä sadepilviä, mitkä eivät sitten kohdalle osuneet vaikka olisivat saaneet osua, sillä oikein kunnolla ei ollut satanut tässäkään pihassa pitkiin aikoihin. Kukkapenkit olivat silti aivan uskomattomia tuolla ja olipa ensimmäinen kerta, kun kuulin puutarhurin itse valittavan, että auringonkukat ovat kasvaneet aivan liian korkeiksi. Tosin se johtui muistaakseni väärästä lajista siemenpussissa, mutta silti.

Lähes koko ajan oltiin pihalla kuitenkin, kaikkien noiden upeiden kukkamerien seassa ja kanneltiin noita sohvatyynyjä grillin vierestä edes takaisin niiltä pikkusateilta suojaan, kunnes todettiin, että istuttiin kuitenkin tuolla katoksen alla mielummin. Siellä syötiin ja herkuteltiin ja juhlittiin ja juteltiin ja oli kyllä taas niin hauskaa ja ihanaa, että nyt kun sitä jälestäpäin näin miettii niin tekisi mieli ajella sinne oitis takaisin!

Vein sinne tuliaisiksi pari tekemääni keramiikkakukkasta ja tällaisen isomman kukkalautasen, johon tehtiin yhtenä iltana tällainen pieni yöpala kaikesta kivasta mitä juuri sillä hetkellä teki mieli. Oikein hyvin toimi sekä lautanen tarjoiluun, että herkkuset sen päällä, eikä tuossa kauaa mennyt, kun se tyhjeni, mutta onneksi ehdittiin kuvat ottaa siitä ensin. Esteetikoilla tämä kattaminen kun on tämmöistä, että pitää aina kun laittaa nätisti kuvata se myös. :-D

Paistoi se onneksi välillä aurinkokin ja lähtiessä meinasi vielä unohtua syödä tämä ihan vaan marketista ostamani vadelmakakku, jonka hankin, kun sattui omat synttärit osumaan just siihen kotiinlähtöpäivään, enkä kehdannut olla siitä kertomatta. Kannatti kyllä, sillä sain sitten oikein onnittelulaulut siinä kakun kera ja oikein muikeana sain lähteä tien päälle kotia kohti.

Tuliaisiksi vielä pari perennaa kukkapenkeistä ja sitten tämä Pauliinan ihana pieni maalaus, joita olen ihaillut jo pidemmän aikaa. Näissä hänen tekemissään naiskuvissa on vaan sitä jotain, joka viehättää minua suuresti ja olikin vaikea sieltä valita se itselleen mieluisin, kun niissä kaikissa on juuri sitä jotain, mutta nyt tämä lennokastukkainen naikkonen tiirailee minua makuuhuoneeni seinällä ja muistuttelee ihanista ystävistä siellä Satakunnassa.

Some pics of the beautiful yard of Pauliina from Keltainen kahvipannu blog. I visited there a week ago and had the best time. I also got this cute little painting by Pauliina. I put it in my bedroom so I can look at it every night when I go to sleep and remember those wonderful friends I have there.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti